firesz@firesz.sk

2023. május 14. - Tradíció

Időpont:
2023. máj. 14.


Kedves Imaharcosok!

"Pedig hiába tisztelnek engem, ha emberi tanításokat és parancsolatokat tanítanak. Az Isten parancsolatát elhagyva az emberek hagyományához ragaszkodtok. Ezt is mondta nekik: Szépen félreteszitek az Isten parancsolatát, hogy helyébe állíthassátok a magatok hagyományát." Márk 7,7-9

Erről a mai részről egy idézet jut eszembe, amit nem olyan rég írtam fel magamnak, mert annyira jól megfogalmazza, hogy mi is a helyzet a hagyományokkal...

"Az igazi tradíció az, amikor az örökkévalót veszi át az egyik nemzedék a másiktól, nem pedig a tegnapit."

Fel kell tenni a kérdést, mihez is ragaszkodok. Az örökkévaló Isteni rendhez, vagy ahhoz, ami emberek által a tegnapot segíti élhetővé tenni.
A mai órán vigyük Isten elé a szívünket és hagyjuk, hogy tisztítsa a tegnapi gondolattól, a tegnapi indulattól, a tegnapi igyekezettől és erősítsen mindent, ami örökkévaló! Örökkévalóságot célzó gondolat, kincs, indulat és tett.

Áldott imaórát!
Erzsébet
---------------------------------------------------------------
Beérkezett egy ötlet, hogy imádkozzunk a más országokban élő keresztyénekért, misszionárusokért, hogy megújuljon a keresztyénség az országokban, valamint a lelki testvérekért szerte a világon, akiket üldöznek a hitükért.

Ma kezdjük SZLOVÁKIÁval!
Imádkozzunk a Szlovákiában folyó keresztyén misszióért, felekezetekért, azok vezetőiért, misszionáriusokért!

Avatar

Imasarok

Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle