firesz@firesz.sk

2023. június 18. – Tudom-e, ki Ő?

Időpont:
2023. jún. 18.


Kedves Imádkozó Testvéreim,

Ezt a bizonyságot azért írom le, hogy ünnepeljük és dicsérjük az Urat.
Arról volt szó a napokban a gyülinkben, hogy hányan tudják teológiailag, hogy kicsoda Jézus, mégis vakon koldulnak. (Mk, 10,46)

Sokan tudják, hogy kicsoda Jézus, az életüket mégsem állítják rá az igazságaira. Pedig minél több területén az életnek meghozom a döntést, hogy ELHISZEM azt, amit az Úr mondott és bármi legyen is a fizikai valóság körülöttem, bármit mutassanak a körülményeim, érzéseim, az én igazságom egyedül az, amit az Isten kijelentett/megígért, annál több helyen nyerek győztes csatát. Mint a Honfoglaló társasban, annál több terület lesz az Istené az életemben. Istennél pedig hatalmas bőségek, áldások tárháza van, amelyből akkor nem fogok részesülni, ha kishitűségből, aggódásból én magam zárom el az égi áldás - csatornákat.

Erre van egy hatalmas bizonyságunk. Építkezni szerettünk volna már vagy két éve, de valahogy a telek vásárlás és maga a mindenféle jogi procedúra meggátolta az építkezés elkezdését.
Volt közben egy gyülekezeti tag, aki állandóan, hittel imádkozott, hogy a testvéreknek a gyülekezetben ne kelljen hitelt felvennie.
Először mosolyogtam rajta, de aztán az Úr arra indított, hogy csak bízzak..
1,5 év mindenféle huzavona után, lekésve a magyarországi Zöld Hitel lehetőségét (amit szomorúan vettem tudomásul), ha akkor építkezünk, besétáltunk volna az olcsó hitelbe, lekötve magunkat 20-25 évre, míg most, megadta az Úr, hogy hitel nélkül építkezzünk, ami emberileg lehetetlennek tűnt..

Közben megkaptuk az árajánlatot a vállalkozótól.. Korábban azt rebegtem az Úr felé, hogy "Ó, Uram, csak elkezdhessük, nem baj, hogy ha nem lesznek beltéri ajtók sem, csak beköltözhessünk az egyik szobába és egy fürdőbe"..
Erre, amikor a finn gyártó elküldte a fa gyártási anyagát, az eredeti ár 1/5-öddel alacsonyabb volt és amit a kivitelező SOSEM LÁTOTT, szerepelt benne az összes jó minőségű fa beltéri ajtó!!

Most csak két példát emeltem ki a bizonyságok sokaságából.. De az a tanulság, hogy ha teljesen átadom Istennek az élet minden területét és önmagamat egészében az Úrra bízom, az Igéből tanult igazságokra pedig ráállok, akkor egész biztosan a mennyei áldások sokaságában lesz részem valamilyen formában (ahogy az Isten számomra személyesen épp jónak látja).

Ima:
Adjunk hálát mindazokért a területekért az életünkben, ahol az Isten áldása rajtunk van és kérjük az Urat, hogy mutassa meg, ha valami területet nem merünk feltárni előtte, merjük Őrá helyezni a teljes bizalmunkat és hittel várjuk az áldásesőt!

Dicsőség az Úrnak!
Anikó

Avatar

Imasarok

Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle