firesz@firesz.sk

2023. január 15. – Mutasd meg nekem dicsőségedet!

Időpont:
2023. jan. 15.


Kedves Imaharcosok!

A minap Max Lucado: Az élet nem rólam szól c. könyvét kezdtem el olvasni. A maga közvetlen, szemléletes stílusában idézi a 2Móz 33-ból azt a történetet, amiben Mózes ott áll Isten előtt, és úgy beszélgetnek, “ahogy egyik ember beszélget a másikkal”. Nem részletezem, ha érdekel, szerezd be a könyvet, egy gondolatot viszont megosztok Veled:

Ahogy Mózes ott egyezkedik az Úrral, és Isten jóindulatát kéri, eljön egy pont, ahol még egy dolgot kér(het). Nem bölcsességet, erőt, kitartást kér, még csak nem is tele templomokat, nem sikeres projekteket és pályázatokat, nem olyan kátésokat, akik a konfirmáció után is megmaradnak a közösségben stb. Egyet kér: látni akarja Istent.Mutasd meg nekem dicsőségedet!” (2Móz 33,18)

Ma este arra kérlek, olvasd el az egész fejezetet (2Móz 33), jusson eszedbe, milyen kiváltságos vagy, hisz’ Te is beszélgethetsz az Úrral, és gondold végig, adj hálát mindazért, ami Számodra Isten dicsőségét jelenti. Az a reményem, hogy a “hegyről” Te is ragyogó arccal mész majd tovább, mint Mózes.

Áldott hetet!
Kiss Miki

Avatar

Imasarok

Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle