firesz@firesz.sk

2023. január 01. - Látás és ihlet

Időpont:
2023. jan. 1.


"Te vagy a látás Istene." (1Móz 16,13)

Kedves Imaharcosok!

A fenti ige az evangélikus útmutató éves igéje, az alábbi gondolatok pedig egy katolikus ifjúsági projekt imanaplójából származnak. Ezek ihlettek meg, amikor arra gondoltam, hogy milyen üzenetet, imatémát lehetne írni így az év első napján. Fogadjátok szeretettel:

Az eredeti "El Roi" pontos fordítása így hangzik: "Isten, te látsz engem!"

Isten, aki lát engem: aki ismeri a hajszálaim számát, aki ismeri az életem összes körülményét, a múltamat, a jelenemet és a jövőmet. Amikor El Roi-hoz folyamodom, akkor ahhoz imádkozom, aki mindent tud rólam.

Elmélkedés:
Mi jut eszedbe, amikor az El Roi - Isten, aki lát engem nevet hallod?
Megélted már Isten figyelmes gondoskodását?

Ima:
Uram, dicsőítelek Téged, mert ismered az egész történetet. Az elejétől a végéig. Kérlek, adj nekem alázatot, hogy beismerjem a határaimat. Mert gyakran nem látom helyesen a múltat, homályosan látom a jelent és ami a jövőt illeti, teljesen vak vagyok. Segíts, hogy Rád tudjam emelni a tekintetemet és hinni a Te látásodban, tervedben, amit az életemnek szánsz, és hinni a Te figyelmes gondoskodásodban. Ámen.

Legyen mindannyiunk számára bátorítás az a tudat, hogy olyan Istenünk van, aki látja a 2023-as évet és benne minket, személyesen, egyen-egyenként.
A másik bátorítás részemről pedig az lenne, hogy járjunk nyitott szemmel és füllel. Figyeljünk ki, mi által szeretne minket Isten megihletni. És mi magunk is bátran éljünk ajándékainkkal, tehetségünkkel, életvitelünkkel, szokásainkkal, rutinunkkal, hogy mások számára ihlet lehessünk - kis dolgokban, nagy dolgokban egyaránt.

Áldott együtt töltött időt az Úrral és áldott, békés, boldog új évet kívánok!

Szeretettel,
Júlia

Avatar

Imasarok

Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle