firesz@firesz.sk

2023. április 23. – Keserűből édeset

Időpont:
2023. ápr. 23.


Kedves Barátaim!

Naomi életét a Bibliában krízisek sora követi. El kell hagynia az otthonát, mert éhínség volt a hazájában. Idegen földön élve pedig fokozatosan elveszti a férjét, egyik fiát, majd a másikat is. Pár mondat a Bibliában, de Naomi életében két életre is elegendő krízisek sora.

Érezzük hogy a krízis több mint nehézség. A nehézségek viszonylag gyorsan megoldódnak. A krízis megállít. Krízisre nincs megoldóképletünk, nem tudjuk hogy lehetne helyrehozni a kárt, pótolni a hiányt, megszüntetni a bizonytalanságot és a ránk nehezedő nyomást. A krízisben megrendül az ember önértékelése, önbizalmat, hite. Úgy érzem nagyon emberi ebben a helyzetben azt kérdezni, hol van Isten, miért nem avatkozik be, mire vár? Igazából szeretnénk magunknak megspórolni a krízis helyzeteket az életben.

Viszont krízis nélkül nincs fejlődés, növekedés. A krízis kényszerítő hatása nélkül nem biztos, hogy továbblépünk oda, ahol Isten használni szeretne bennünket.
Ugyanis, ha sikeresen túljutunk a krízisen - az új dolgokra tanít meg. Segít elengedni és új vizekre lépni, átformálja a jellemünket és nagyon sok esetben elmélyíti a hitünket.

Naomi történetben is ez történt. Naomi kríziséből és hitéből született meg Ruth gyermeke is. És ez a gyerek lett Naomi életének a megújítója is. Mert ami a krízisből születik, az mind megelevenít, megújít es új kezdetet hoz! Legyen ez a mi vigasztalásunk is!

(A gondolatok Révész Szilvia: Keserűből édeset c. könyvéből származnak).

Sok szeretettel
Eszter Bögi

Avatar

Imasarok

Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle