firesz@firesz.sk

2022. március 27. – Próbára téve

Időpont:
2022. márc. 27.


" Emlékezz vissza az egész útra, amelyen vezetett Istened, az Úr a pusztában negyven éven át, hogy megsanyargatva és próbára téve téged megtudja, mi van a szívedben: megtartod-e parancsolatait, vagy sem? Sanyargatott és éheztetett, de azután mannával táplált, amelyet nem ismertél, és atyáid sem ismertek. Így adta tudtodra, hogy nemcsak kenyérrel él az ember, hanem mindazzal él az ember, ami az Úr szájából származik." (5 Mózes 8, 2-3)

A héten a munkahelyi postafiókba érkezett egy üzenet "Special Gift", azaz "Különleges Ajándék a 2021. évi teljesítményért" címmel, mely szerint az abban lévő linkre kattintva mindenki tetszés szerint választhatott ajándékot magának (fülhallgató, töltő és más izgalmak). Mi, akik duzzadt mellel gondoltuk, hogy ezt valóban megérdemeljük, már nyomtuk is a gombot, kollégákkal, főnivel együtt, gondolkodás nélkül és vártuk, mikor vehetjük át a munkánkért való hála jeléül ezeket a tárgyi ajándékokat.
Másnap a cég IT-s szakembere hamar letörte levelével a lelkesedésünket. Kiderült ugyanis, hogy ez egy a cégünk által generált próba-email volt, amivel letesztelték éberségünket, mennyire figyelünk az adathalász, csaló üzenetekre, ki tudjuk-e szűrni a jelekből, hogy átverés-e vagy sem. Próbára tettek.

Kedves Imaharcos! Ha a fenti példán keresztül még nem tudtad leszűrni a tanulságot, ne aggódj, mert én sem, egyelőre csak csalódott vagyok, hogy ajándék semmi, de dolgozni azt továbbra is kell.

Viszont szeretném Tőled megkérdezni, hogy Te, aki sanyargatva, próbák között vagy, mi van a szívedben? Történt valami, amitől teljesen leblokkoltál? Istent vádolod, és felteszed a kérdést, hogy "miért én"? Vagy már kérdezni sem tudsz? Eljött a minden-mindegy állapot? Akkor egyetlen üzenetem van a számodra: tudnod kell, hogy az Úrnak számítasz és az irántad való szeretetéből megengedi a próbákat az életedben, mert tudni szeretné, mi van a szívedben. Azt, hogy mennyire vagy éber, mit tanultál meg Róla az elmúlt időszakban, rá mered-e bízni magad teljesen, hiszed-e, hogy Ő gondoskodik, ahogyan eddig is tette, vagy a szavak, csak szavak maradtak és nem váltak életet átformáló igékké.

Kedves Imaharcos! Ha a nyomás alatt széthullottál, imádkozz velem együtt, hogy az Úr rakjon össze és úgy, ahogy Ő akarja. Engedd, hogy tápláljon, ruházzon és betöltse a szükségeidet, tedd ezt hittel, kiöntve a szíved Isten előtt, és azzal az alázattal, amely hagyja, hogy az Úr a próbában, nyomás alatt megedzett énedet használja majd az Ő nagy - még ha számunkra néha érthetetlen - terveire.

Tarts ki és áldott imaórát!
Horváth Veronika

Avatar

Imasarok

Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle