firesz@firesz.sk

2022. június 26. – Krisztus győztesekké tett minket

Időpont:
2022. jún. 26.


Kedves Imaharcosok!

"Mert aki Istentől született, az legyőzi a világot, és az a győzelem, amely legyőzte a világot, a mi hitünk. Ki az, aki legyőzi a világot, ha nem az, aki hiszi, hogy Jézus az Isten Fia?" 1 János 5,4-5
 
Felemelő érzés győztesnek lenni. Érdekes látni a legkisebbeket, akiknél a győzelem evidencia - minden játékból győztesként szeretnek kikerülni. Aztán mi felnőttek megtanítjuk őket veszíteni, mert hát fel akarjuk készíteni őket a vesztes helyzetekre. Mert hát az élet már csak ilyen...
Ezek az igék elgondolkodtattak arról, hogy mennyire a vesztes pozícióból nézünk szembe "világ" ellen folytatott küzdelmünkbe. Naponta látjuk és előszeretettel hangoztatjuk, hogy milyen nagy a gazdasági, erkölcsi, lelki leépülés, milyen nagy méretek ölt a sátán tombolása körülöttünk.
Aztán ebbe a küzdelmes harcba kiáltanak bele az apostol szavai... "az a győzelem, amely legyőzte a világot, a mi hitünk." És visszhangzik az ének is, hogy "Krisztus győztesekké tett minket, lába alá vetett már mindent..."
Imában kérjük el ezt a győztes hitet a mindennapokhoz, az élet küzdelmeihez, hogy tudatosítsuk azt, hogy a GYŐZTES oldalán állunk.
Áldott imaórát és hetet!
Erzsébet
Avatar

Imasarok

Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle