firesz@firesz.sk

2022. április 10. – Valami fontos

Időpont:
2022. ápr. 10.


Kedves Testvérek,

Próbálom összeszedni a gondolataimat, hogy megírjam ezt az imatémát. Vannak ötleteim. Eszembe jutottak témák, amikről írhatnék. De az is bennem van, hogy tudjak mondani valami építőt, fontosat. Közben meg úgy érzem, nincs semmi olyan belülről fakadó, magával ragadó igazság amit most megoszthatnék.

...
Édesanyám beteg. Szeretnék neki is mondani valami nagyon fontosat. Olyat, ami az öröklétbe íveli őt, a szívét, a gondolatait, a lelkét. Mert úgy hiszem, így van mindennek értelme. Szeretném ezt átadni. De nem nagyon megy. Nem voltunk sose beszélgetősek. Él valami gát, vagy ez a csatorna, híd nem ível át.
S előbb, ahogy erre gondolok, hogy ezt leírom nektek, elfognak a könnyek. Talán most tudok szembesülni én is a súlyos betegséggel. És a könnyeken túl valami azért tisztul... kicsit gyereknek érzem magam, és szeretnék odamenni és átölelni anyukámat...

...
A bibliában volt egy nő. Jézushoz járult, amikor mások ettek vele. Jól összeszedte a mondanivalóját, a zsidó hagyományok és tanítások minden esszenciájával átitatta és kis előadásba sűrítve... mondott neki valami nagyon fontosat.

Vagy talán nem így volt.

A bibliában volt egy nő. Jézushoz járult, amikor mások ettek vele. Összeszedte, amije volt, amit tudott adni. Egy drága szelencébe sűrítette, s azt megtörve, kiöntötte Jézus lábára. A kis edény tartalma átitatta a levegőt... s nem is tudta milyen fontosat tett.

...
Isten áldja meg tetteinket, a másik ember felé tett lépéseinket, hogy jó illatok és alkalom adtán a Lélek előmozdítói legyenek a másik életében.
Isten áldja meg szavainkat, hogy a fontos dolgokról Lelke tegyen bizonyságot általunk.

Köszönettel
Zoleeka

p.s. Anyukámnál vagyok ma éjjel, megébred, s ahogy visszafekszik, odamegyek, hogy átöleljem. Megkérdezi dolgozok-e még. Mondom nem, imatémát írok. És milyen témában? Félig, vagy talán a lényeget el tudom mondani. S félig azt is amit az öröklétről fontosnak gondolok...

Avatar

Imasarok

Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle