firesz@firesz.sk

2022.10.30. – Találkozás Istennel

Időpont:
2022. okt. 30.


Kedves Imaharcosok!

"Csendesedjetek el, és tudjátok meg, hogy én vagyok az Isten!" (Zsolt 46:11)

Milyen fontos a napi, heti rohanásban ez a gondolat. Egyszerű és mennyire jóleső mondat. Sokszor azonban túl fáradtak, elfoglaltak vagyunk, hogy akár csak egy pici is időt hagyjunk arra, hogy csendben legyünk és Istenre, az ő hangjára figyeljünk.
Egy elég mozgalmas pár nap van utánam és előttem. Kimondottan éreztem ma a vágyat, hogy a nap végén egy picit megpihenhessek, átgondolhassam a héten velem történteket, a reakcióimat adott helyzetekben és hálát adjak Isten érezhető jelenlétéért az életemben.
Még a covidos lezárások idején ismerkedtem meg a pesti jezsuiták által közvetített vasárnap esti hétzáró imákkal. Ez egy teljesen egyszerű és letisztult módját mutatta meg számomra, hogy vasárnap esténként, hogyan zárjam le az adott hetet és készülhessek fel a következőre. Az elcsendesedést mindig egy rövid áhítat és egy-két hozzá kötödő elgondolkodtató kérdés vezette, majd letisztult szép zongora kíséret segített a ráhangolódásra.

Próbáljunk keresni ma egy tíz percet a nap végén, hogy Istennel találkozhassunk.
Vegyük végig mi történt velünk, melyek azok az ajándékok, pillanatok, amelyekért hálásak lehetünk Neki? Volt-e olyan pillanat, amikor azt éreztük nem teljesen úgy cselekszünk, ahogy az a helyénvaló? Ha a következő napokra nézünk, mit gondolunk, Isten milyen hozzáállást vár tőlünk?

Áldott beszélgetést!
E

Avatar

Imasarok

Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle