firesz@firesz.sk

2021. szeptember 19. – Jöjjetek énhozzám

Időpont:
2021. szept. 19.


"Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek." Mt 11:28

Ez az ige már sokszor jött elém életem folyamán, de gondolom, elétek is. Volt, hogy épp a vizsgáim közepette szólított meg rajta keresztül Isten, mikor azt éreztem, hogy teljesen elfogyott az erőm, de volt, hogy egy fárasztó munkanap után jött velem szembe. Jelenleg épp egy nagyon sűrű, intenzív, programokkal és eseményekkel teli nyár után talált meg.
Minden alkalommal nyugtatóan hat rám ez az egy mondat. A tudat, hogy Istenhez bármikor mehetek, hihetetlen jó érzéssel tölt el. Ő mindig készen áll arra, hogy fogadjon, sőt hívogat is magához, mikor látja, hogy szükségünk van egy kis vele való beszélgetésre (csak mi épp a fáradtságunk miatt nem tudatosítjuk).
A hét elején volt egy hasonló élményem, mikor a nap végén kedvetlenül, fáradtan ültem a lakásban. Éreztem, hogy Istenhez kellene mennem, mert Ő az egyetlen, akinél új erőre kapok és felvidít. Persze minden jobb ötletnek tűnt, mint hogy leüljek vele beszélgetni, de erőt vettem magamon és megtettem. Nem csalódtam. Isten ugyanúgy szólt hozzám, várt rám és átölelt a biztos kezeivel, reményt adott és békét a megfáradt lelkembe, mint mindig.

Ezért menjünk ma este is Hozzá, hagyjuk, hogy átöleljen és felfrissítsen! 🙂

Szép estét!
Emese

Avatar

Imasarok

Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle