firesz@firesz.sk

2021. november 21. – Hullám

Időpont:
2021. nov. 21.


Kedves Imaharcosok!

"Ha pedig valakinek nincsen bölcsessége, kérjen Istentől, aki készségesen és szemrehányás nélkül ad mindenkinek, és meg is kapja. De hittel kérje, semmit sem kételkedve, mert aki kételkedik, az olyan, mint a tenger hulláma, amelyet a szél sodor és ide-oda hajt. Ne gondolja tehát az ilyen, hogy bármit is kaphat az Úrtól, a kétlelkű és minden útján állhatatlan ember." Jakab 1,5-8

Elgondolkodtam milyen is a hullám természete. Minden apró, vagy nagyobb szélsodrás kibillenti, jobbról-balról...erősebben, gyengébben. Nekicsapódik annak, ami épp a közelében, útjában van.

Jelképesen gyakran mondjuk mi is, hogy egy érzelmi hullámvasút, amin keresztülmegyünk éppen. Sajnos sosem tudjuk előre, milyen irányból támad fel a "szél", ami hullámokat kavar fel az életünkben. Mégis tudatosítanunk kell, hogy a hullámok távol vannak az Isteni természettől. Távol állnak a Kősziklától, amit semmilyen szél nem tud kibillenteni.

Imádkozzunk szilárdságért, állhatatosságért, bölcsességért! Adja meg Isten, hogy minden élethelyzetünkben tudjunk állhatatosak, hittel élők lenni, bármilyen "szél" tör ránk rossz hír, betegség, aggodalom formájában.

Imádkozzunk ma kiemelten is országunk vezetőiért, hogy kapjanak Isteni bölcsességet, az egészségügyben dolgozókért, betegséget hordozókért!

Áldott vasárnapot,
Erzsébet

Avatar

Imasarok

Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle