firesz@firesz.sk

2021. március 21. – Menjetek!

Időpont:
2021. márc. 21.


Kedves Imaharcosok!
Keresztény életünk során sokszor szó esik arról, hogy álljunk meg, csendesedjünk el, pihenjünk meg egy lakatlan helyen. Mennyire fontos.

De engem most más érint meg és talán van olyan közületek, akit ma ugyanígy megérint ez a szó: „MENJETEK …”. Az én imádságom ma és mostanában az, hogy...

  • halljam Istent és induljak célirányosan.
  • ne keressek ürügyet arra, hogy miért nem teszem meg amire Isten felszólít.
  • ne érdekeljen, hogy bolondnak néznek.
  • ne simuljak bele a kényelmességbe, komfortba.

NEM VÉLETLEN: Pár napja, éppen egy cikket olvastam egy missziós orvos, Afréka (dr. Fodor Réka) férjéről, aki súlyos daganatos betegség után tesz bizonyságot, Isten hogyan gyógyította meg és közben mit élt át (ajánlom olvasásra). Pár nap múlva „véletlenül” az iskolásunk a padtársánál hagyta egy nem fontos tankönyvét. Írt az anyuka, hogy ott a könyv. Szombaton nagy indíttatást éreztem, hogy menjünk fel a könyvért, bár nem fontos könyv, de mégis menni kell. Anyuka bekötött fejjel jött ki, elmondta, hogy beteg, kemot kap... Nem volt másom, csak az, hogy elmondjam, Istenhez fogok imádkozni érte.

Nagy kísértés, és nagyon divatos dolog az önmagukkal való foglalkozás. Van helye. De Isten arra tanít engem mostanában, hogy annyi mindent tanított már, hát használjam végre. MENJEK és beszéljek Róla most még inkább, MENJEK, és legyek a kinyújtott keze ezekben a beszűkült időkben, MENJEK és használjam az erőt, ami keresztényként birtokomban van!
Ez nem az én erőm, én csak felemelem a kezem, hogy győztes csaták legyenek körülöttem. De ki kell tartani, és emelni és nem kényelmeskedni, mert egyre többen vannak harcban körülöttünk, egyre nagyobb a szomorúság és reménytelenség, és dobják el az életüket emberek körülöttünk.

Ha Isten szólít, akkor fogd meg a telefont és hívd fel!
Ha Isten szólít, kerekedj fel maszkban és fertőtlenítővel, és csöngess be hozzá, és mondd neki, hogy miért imádkozzál, mert Isten szólt, hogy gyere.
Ha Isten szólít...

NE FÉLJETEK, INDULJUNK, ÁLDJUK meg a környezetünket!
Áldott imaórát,
Tünde

u.i. + egy ének

Avatar

Imasarok

Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle