firesz@firesz.sk

2021. március 14. – Türelem

Időpont:
2021. márc. 14.


A Lélek gyümölcse pedig: szeretet, öröm, békesség, türelem, szívesség, jóság, hűség, szelídség, önmegtartóztatás.
Gal 5,22-23a

Kedves Imaharcosok!

Nagyon sokat jár a fejemben az utóbbi két hétben a fenti igerész (Gal 5,22). Ez a vers egy nagyobb egységnek a része, ahol Pál a Test és Lélek szerinti életről beszél (Gal 5,16-25). Minden nap döntenünk kell, hogy engedelmeskedünk a testünknek és így, önzőek leszünk, haragszunk, viszályt keltünk…stb, vagy pedig engedelmeskedünk a bennünk lakó Léleknek és hagyjuk, hogy gyümölcsöt teremjen bennünk. Ez egy állandó harca a mindennapjainknak.

Gyümölcsöt (pl.: szőlő) nem pedig gyümölcsöket! Erre épp a múlt héten hívta fel a figyelmemet egy barátom. Ezek után pedig felismertem saját magam által is, hogy mennyire is összetartoznak és így egy gyümölcsöt alkotnak: szeretet, öröm, békesség, türelem, szívesség, jóság, hűség, szelídség, önmegtartóztatás.

Sokszor tudok türelmetlen lenni, és ennek néha harag, viszálykeltés szokott a vége lenni. Viszont, ha türelmesen tudunk várni, meg tudjuk várni például azt, amíg a másik ember befejezi a mondatát (nekem néha ez is nehéz), akkor szeretetben, békességben lehetünk a másikkal… Sajnos most nincs elég hely arra, hogy elmondjam mindazt, ami ennek kapcsán bennem van, de engedjétek meg, hogy a mai imádságunk fő spektrumában a türelem legyen, a többi gyümölcsrész mellett.

Imádkozzunk:

-Türelemért, hogy nyugodtak tudjunk maradni addig, amíg a jelenlegi helyzet nem mérséklődik. Türelemért, hogy a betegek legyenek türelmesek orvosaikkal és fordítva ill. a boltokban és az egyéb helyeken ahol a jelenlegi helyzet miatt megváltoztak a szabályok, ami mindannyiunkat feszültebbé tesz. Imádkozzunk, hogy maradjunk meg békességben!

-Házastársak közti türelemért és hűségért.

-Tanító és tanítvány közti türelemért, tudjunk jóságosan és szelíden jelen lenni, legyünk akár tanítványok (igazából mindannyian azok vagyunk) akár tanítók.

-Türelemért Isten válasza iránt, sokszor azt érezhetjük, hogy már alig bírjuk kivárni mit válaszol Isten. Azért is imádkozzunk, hogy valóságban tudjunk örülni Isten kérdéseinkre adott válaszának!

-Türelemért családon belül, azért, hogy tudjuk meghallgatni egymást, így a kötődéseinket megerősíteni, a szeretetben megmaradni!

-Most pedig vizsgáljuk meg magunkat a Lélek gyümölcse szerint, adjunk hálát azokért a dolgokért, amiket könnyen tudunk gyakorolni, amiket pedig nem, abban kérjük az Urat, hogy segítsen fejlődni!

Áldott ima perceket/órát ! 😉
Üdvözlettel,

Lali

Avatar

Imasarok

Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle