firesz@firesz.sk

2021. május 16. – Hűség

Időpont:
2021. máj. 16.


Hűség

A Lélek gyümölcsei pedig: szeretet, öröm, békesség, türelem, szívesség, jóság, hűség, szelídség, önmegtartóztatás. (Gal. 5,22-23)

A hűség a Lélek gyümölcseinek egyike.
Sajnos úgy érzem, hogy az utóbbi időben ez a szó eléggé el van csépelve.
Egyre gyakrabban halljuk, hogy az ember megcsalja a párját. Az Istenhez való hűség is elhalványult az emberek szívéből. Egyedül, ami megerősödött az a “magamhoz“ való hűség. De mégis, sokszor már magához sem hűséges az ember.

A Biblia minden időkre készült, beleértve a mai időket is. Nem hiába, hogy a hűség a Lélek gyümölcseinek egyike. A hűség fogalom alatt a ragaszkodást, a kitartást, az állandóságot, az elhatározást érthetjük. Ez a gyümölcs is egy igazi kincs.

Cseri Kálmánt idézve: „a gyümölcsöt csinálni nem lehet, a gyümölcs terem. És minden fán pontosan olyan gyümölcs terem, amilyen az a fa.“

A fa rendszeres öntözése, megnyesése kulcsszerepet játszik abban, hogy milyen termést fog hozni.

A mai imaórában imádkozzunk a Lélek gyümölcseiért, hűségért. Imádkozzunk, hogy rendszeres Bibliaolvasással, Istennel való beszélgetéssel tudjuk ápolgatni a mi kis fácskánkat.

Ahogy a zsoltáros írja: „..hanem az Úr törvényében gyönyörködik, és az ő törvényéről elmélkedik éjjel-nappal. Olyan lesz, mint a folyóvíz mellé ültetett fa...“

O.Peti

Avatar

Imasarok

Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle