firesz@firesz.sk

2021. május 02. - Kövess engem!

Időpont:
2021. máj. 2.


Szeretsz-e engem? Kövess engem!

Péternek, Jézus egyik legkedvesebb tanítványának számtalan lehetősége nyílt arra, hogy megtapasztalja a Mindenható jelenlétét, az önfeláldozó szeretetét. S mégis, mikor Péter azt hitte és úgy érezte, hogy Jézus elhagyta, félelmében elmenekült, és idegenek között egy tűz köré kuporodott le.

Elhagyott Jézus, ráadásul még ez a kakasszó is egyre elviselhetetlenebb, ahogy a füledbe sikít. Aztán szégyentől lehajtott fejjel visszatérsz a halászathoz, a régi, megszokott, kevésbé vagy kissé bevált dolgaidhoz, mert hiányzik a bizalom, a hit, a szeretet belőled. Aztán kis idő múltán kimondod, hogy ez nem az, amit már Jézussal megtapasztaltál, mert látható módon újra és újra üres a hálód.

De Jézusnak nem számít mit tettél, jön feléd, megint ott áll a parton, pont úgy, amikor elhívott, tanítvánnyá tett. Tüzet rak, magához hív, és felteszi a kérdést, ami a lelked mélyéig hatol. Ez a kérdés egyszerre fájdalmas és gyógyító. Majd végigvezet újra azon az úton, amelyen azt hitted, nincs veled, és ebben a folyamatban Ő nemcsak gyógyít, de életre hív és szolgálatba állít.

„Simon, Jóna fia, szeretsz-e engem?“ – teszi fel Jézus a kérdést Péternek, ahogy most nekünk is. Szeretsz-e engem? Mintha Jézus azt mondaná: Hiszed-e, hogy akkor is veled voltam, amikor elhagyva érezted magad, és amikor elhagytál, amikor nehéz volt elviselni a helyzetet, amikor inkább a tűz körül ültél, távol tőlem? Hiszed-e, hogy ott is veled voltam? Érted-e már az én szeretetemet? Szeretsz-e így is? Bízol-e bennem?

Lehajtott fejjel, csak annyit válaszolok.

„Uram, te mindent tudsz, te tudod, hogy szeretlek téged.

„Kövess engem!“ – hangzik Jézus szájából szelíden.

Ha vannak kérdéseid Jézus felé, hogy Ő hol van most vagy hol volt, amikor megsebeztek, hol volt, amikor a sötétségben jártál, bátran kérdezd, Ő válaszolni fog!

Imádkozzunk a személyes szabadságunkért, amit nem emberektől várva, hanem Istenben meggyökerezve tudunk megélni. Ismerjük meg Isten szerinti értékeinket, hogy a méltóságunk is Istentől származzon.

Áldott imaórát!
Szeretettel,

Bori

Avatar

Imasarok

Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle