firesz@firesz.sk

2021. június 20. – Megvan az ideje

Időpont:
2021. jún. 20.


Kedves Imaharcosok!

"Mindennek megszabott ideje van, megvan az ideje minden dolognak az ég alatt. Megvan az ideje a születésnek, és megvan az ideje a meghalásnak. Megvan az ideje az ültetésnek, és megvan az ideje az ültetvény kitépésének. Megvan az ideje az ölésnek, és megvan az ideje a gyógyításnak. Megvan az ideje a rombolásnak, és megvan az ideje az építésnek. Megvan az ideje a sírásnak, és megvan az ideje a nevetésnek. Megvan az ideje a gyásznak, és megvan az ideje a táncnak. Megvan az ideje a kövek szétszórásának, és megvan az ideje a kövek összerakásának. Megvan az ideje az ölelésnek, és megvan az ideje az öleléstől való tartózkodásnak. Megvan az ideje a megkeresésnek, és megvan az ideje az elvesztésnek. Megvan az ideje a megőrzésnek, és megvan az ideje az eldobásnak. Megvan az ideje az eltépésnek, és megvan az ideje a megvarrásnak. Megvan az ideje a hallgatásnak, és megvan az ideje a beszédnek. Megvan az ideje a szeretetnek, és megvan az ideje a gyűlöletnek. Megvan az ideje a háborúnak, és megvan az ideje a békének." Prédikátor 3, 1-11.

Ezen a világon, minden Isten kezében van.
Általa működik.
Bár az ember egyre több dolgot igyekszik a saját kezébe venni. Szabályozni a természetet, a test működését, mintha folyamatosan azon dolgozna, hogy kibillentse az Isteni rendet.

Ezen igék kapcsán elgondolkodtam azon, hogy az IDŐ az, amibe soha nem fog tudni "beleszólni". Megállítani, siettetni, kikapcsolni, átugorni.

Minek van most ott az ideje a Te életedben?
Ezen az imaórán kérjük el Istentől a választ erre a kérdésre. Az Ő jelenlétében vizsgáljuk meg, hogy nem olyannal foglalkozunk-e, aminek nincs ott az ideje. Nem rombolunk-e, mikor építenünk kellene?
Nem eldobunk-e, mikor épp megőriznünk kellene?
Nem táncolunk-e, mikor épp gyászolni kellene?
Nem hallgatunk-e, mikor épp beszélni kellene?
...vagy épp fordítva.

🎶🎶🎶
"Szólj hozzám, lelkem hadd legyen
Jelenlétedben, Uram, Istenem!
Vizsgálj meg, vajon tiszta-e
Feléd tárt kezem, egész életem!
Bárcsak Szentlelked tüze járna át!
Fényed űzné el ma az éjszakát!
Szólj hozzám! Segíts meglátnom,
Mi a szándékod! Vezess utamon!"

Áldott imaórát!
Erzsébet

Avatar

Imasarok

Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle