firesz@firesz.sk

2021. július 11. – Isten jelenlétében

Időpont:
2021. júl. 11.


"Amikor továbbhaladtak, betért egy faluba, ahol egy Márta nevű asszony a házába fogadta. Volt ennek egy Mária nevű testvére, aki leült az Úr lábához, és hallgatta beszédét. Márta pedig teljesen lefoglalta magát a sokféle szolgálattal. Ezért előállt Márta, és így szólt: »Uram, nem törődsz azzal, hogy a testvérem magamra hagyott a szolgálatban? Mondd hát neki, hogy segítsen!« Az Úr azonban így felelt neki: »Márta, Márta, sok mindenért aggódsz és nyugtalankodsz, pedig kevésre van szükség, valójában csak egyre. Mária a jó részt választotta, amelyet nem vehetnek el tőle«" (Lukács 10,38–42).

Kedves Imatársak,
nem tudom Ti hogy vagytok vele, de ha szembe jön velem egy "probléma", akkor azonnal megoldást keresek. Főleg, ha az még korlátoz is engem azokban a dolgokban amiket szeretek csinálni. Ilyenkor sajnos hajlamos vagyok csak a saját magam erejére támaszkodni és önerőből megoldani a dolgokat. Ami csak frusztrációt, aggodalmaskodást, idegeskedést hoz és azt az érzést kelti bennem, hogy mindenre egyedül vagyok és senkire sem számíthatok. Végül mikor már kifogytam az eszközökből eszembe jut, hogy hát nekem van egy Jézusom is, meg kellene kérni, hogy segítsen! És itt kezdődik a változás. Ahogy a  történetben is látszik Márta szolgálatot szolgálatra halmozott, de Jézus mégsem ezt várta Tőle. Jézus időt szeretett volna vele tölteni, hogy ezzel is mélyítse a kapcsolatukat és betöltsön minket a Szentlelke békességével,örömével, szeretetével. Hogy amikor majd jönnek a viharok akkor Jézus legyen az első akit segítségül hívunk, mert jól tudjuk, hogy Ő a Mindenek Ura, akinél nincs lehetetlen és minden élethelyzetet a javunkra tud fordítani.

Imádkozzunk azért, hogy válasszuk a jobbik részt, töltsünk Vele időt minden nap és ha gond van az életünk bármely területén, akkor Ő legyen az első személy, akihez megyünk, és Tőle kérjünk segítséget és útmutatást. Mert Isten jelenlétében minden a helyére kerül.

Szeretettel:
Niki 🙂

Avatar

Imasarok

Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle