firesz@firesz.sk

2021. február 28. – Falak

Időpont:
2021. febr. 28.


Kedves Imádkozó Testvérek!

"Ekkor azt mondta az Úr Józsuénak: Lásd, a kezedbe adom Jerikót és királyát vitéz harcosaival együtt. Járjátok hát körül a várost, valamennyi harcos kerülje meg egyszer: így tégy hat napon át!" Józs 6,2-3

Egy különös élményben volt részem.
Kedves barátaink egy ronda ügyletben találták magukat épülő házuk kapcsán egy korántsem korrekt vállalkozóval szemben. Úgy éreztük, hogy ki kell mennünk a telekre is imádkozni a házért, mert sajnos a házat el is zárta a félig alvilági vállalkozó figura.
Ekkor jött a gondolat, hogy imasétával járjuk körbe a házat, ahogy Jerikó falainál is Józsué korában.
Először azt érzékeltem, hogy valami emberi erővel leküzdhetetlen ellenállásban van részünk, majd ahogy imában kértem, hogy minden egyes lépésünk legyen egy repedés ebben a szellemi kőfalban, a kör végére érve érzékelhető volt, ahogy ez a fal bereped, omladozik.
Azóta is ezen elmélkedem, hogy egy-egy fizikai, bolondságnak tűnő tett milyen erőket mozgat. Vajon mik azok a tettek, amivel családomat tudom lélekben vagy tettben körbejárni?

"Én és az én házam népe az Urat szolgáljuk" (Józs 24,15)- ezzel a kijelentéssel zavarom el az ördög támadásait és ezt demonstrálva a falra is kitettem.
Mik azok a dolgok, amiket a házamba (telefonomba, számítógépembe) beengedek? Mik azok a gondolatok, berögződések, érzelmi csapdák, amiknek Isten Szent Lelkével, mint egy kőfalnak le kell omolnia?

Kérjük az Urat, hogy legyen Ő, aki felfedi előttünk a bennünk/körülöttünk lévő szellemi falakat és adjon támogatást az azok lerombolásában!

Cs.Anikó

Avatar

Imasarok

Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle