firesz@firesz.sk

2021. február 07. – Apró csodák

Időpont:
2021. febr. 7.


Az elmúlt egy évben nagyon sokakat ért veszteség... munkahely elvesztése, családtag, barát elvesztése és még lehetne sorolni.
Viszont nekem most van egy jó hírem is! Ezt mondja nekünk Isten Igéje: "Mindenkor örüljetek, szüntelenül imádkozzatok, mindenért hálát adjatok, mert ez az Isten akarata Jézus Krisztus által a ti javatokra." (1Thessz 5,16-18)

"Mindenkor örüljetek"... hmm... azért ezt elég nehéz, nem? Főleg, mikor beborul felettünk az ég, nehézségek közepette hányódunk. De ekkor kell igazán "szüntelenül imádkoznunk", és dicsőítenünk az Urat "mindenért hálát adva", amit kaptunk tőle. Miért? Mert EZ "Isten akarata Jézus Krisztus által".

Az az Ő akarata, hogy örüljünk! Gondolj bele, Ő örülni akar látni minket! Ráadásul ez "a mi javunkat szolgálja", mert az öröm felszabadító! Ha észrevesszük a víruson túl, hogy egyébként mennyire gyönyörű még mindig a naplemente, a hattyú a kanális parton, vagy épp a kisgyermek őszinte és felszabadult nevetése (sokat tanulhatunk tőlük!)... 😊

"Ezért mondom nektek: ne aggódjatok életetekért, hogy mit egyetek, és mit igyatok, se testetekért, hogy mivel ruházkodjatok. Nem több-e az élet a tápláléknál, és a test a ruházatnál? Nézzétek meg az égi madarakat: nem vetnek, nem is aratnak, csűrbe sem takarnak, és mennyei Atyátok eltartja őket. Nem vagytok-e ti sokkal értékesebbek náluk?" (Máté 6, 25-26).

A mai nap arra hívlak Titeket, hogy vegyétek észre azokat az apró csodákat az életetekben, melyeket Istentől kaptatok. Emlékeztessük magunkat arra, hogy van Istenünk és Vele mindenünk megvan, és Neki az az akarata, hogy mi mindenkor örüljünk!

"Minden nap, mikor körülnézek Nélküled minden oly sivár. De benned, mindig megtalálom, Az igazi öröm forrását.... Veled más lett az élet, és más, ami jó, Örök örömben élek, ehhez nincsen fogható!"

Áldott vasárnapot!

Avatar

Imasarok

Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle