firesz@firesz.sk

2021. december 12. – ...és örömötök teljessé legyen.

Időpont:
2021. dec. 12.


Sziasztok!

Minap egy bevásárló központ reklámfelületén a következő mondatot olvastam:

"A boldog karácsony nálunk készül!"
A kezdetleges meghökkenés után, hogy ez már micsoda egy marketing szöveg, elgondolkodtam. Nekem mitől lesz boldog a karácsonyom? Mi tesz engem boldoggá és teljessé? Tárgyak, párkapcsolat, család, barátok, munka, státusz? Ezek a dolgok mind az életünk részét képezik és egyértelmű, hogy hozzáadnak a boldogságunkhoz. De mi van, ha valami a "listánkról" még nincs meg? Mi van, ha valami amiről azt hiszem majd boldoggá tesz soha nem is lehet az enyém? Boldogtalan, sóvárgó életre vagyok ezáltal elhívva? Azt hiszem tudjuk rá a választ... Nem! A teljes boldogságunk csakis a mi Istenünktől jöhet Jézus Krisztus által.

"Ahogyan engem szeretett az Atya, úgy szeretlek én is titeket: maradjatok meg az én szeretetemben. Ha a parancsolataimat megtartjátok, megmaradtok a szeretetemben, ahogy én mindig megtartottam az én Atyám parancsolatait, és megmaradok az ő szeretetében. Ezeket azért mondom nektek, hogy az én örömöm legyen bennetek, és örömötök teljessé legyen." (Ján. 15,9-11)

Imádkozzunk és emlékeztessük magunkat a mai napon, hogy kitől is származik az igazi boldogságunk, teljességünk.
Gondolkozzunk el, hogy mi az ami után vágyódunk, ami miatt űr van a szívünkben és ami miatt úgy érezzük nem tudunk teljesen boldogok lenni. Hívjuk ma oda Jézust, hogy gyógyítsa be ezeket helyeket a szívünkben. "Aki pedig mindent megtehet sokkal bőségesebben, mint ahogy mi kérjük vagy gondoljuk, a bennünk munkálkodó erő szerint." (Efézus. 3,20)

Üdv,
Andris

Imakérés:
Áldás Békesség, kedves Testvérek! Mind azt lehet tudjátok Bősön református templom épül, végénél tartanak a munkálatok. Számomra ez csoda, hogy Istennek minden lehetséges, és hogy az imák meghallgattatásra találtak. A napokban a lelkészünk kérte, hogy imádkozzunk az épülő templomunk befejezéséért.

Köszönjük szépen az imákat és kérlek imádkozzatok értünk is bősi református gyülekezetért!

„Nagy az ereje az igaz ember buzgó könyörgésének.“/Jakab 5,16b/
Szeretettel:Cs. Timi

Avatar

Imasarok

Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle