2021. augusztus 22. – Feketén-fehéren :: Fiatal Reformátusok Szövetsége

2021. augusztus 22. – Feketén-fehéren

Időpont:
2021. augusztus 22. 21.00, vas


Map Unavailable

„Mert ahogyan az egy ember engedetlensége által sokan lettek bűnösökké, úgy az egynek engedelmessége által is sokan lesznek igazakká.“ Róma 5,19

Az idei ÉlesztŐ mély gondolatokat hordozott. Feketén-fehéren kimondta azokat a dolgokat, amikkel szembesülnünk kell az életünkben. Mást is üzen azonban: a feketére fehér a válasz az Úrtól. A bűnre Ő kegyelmet kínál. Bár bűnösök vagyunk, Jézus engedelmessége és kereszthalála által mégis fehérnek lát minket az Atya. Erre fektettük a hangsúlyt az imasátorban is. Utaltunk a Szentháromságra: az Atya teremtett, csodálatos világára, a Fiú bűneinkért szóló áldozatára, valamint a Szentlélek kitöltetésére, a kegyelemre. A tisztaságból a bűn által lett sötétség, de az Úr irgalmassága által újból makulátlanok lehetünk. A fehér szobából a feketén keresztül így lesz újból fehér. Feketére fehér, feketén-fehéren.

Imádkozzunk, hogy el tudjuk fogadni ezt a kegyelmet úgy, ahogy az Isten is feltétel nélkül szeret és elfogad minket! Kérjük az Atyát, hogy óvjon minket a kísértésekből, adjon erőt ellenállni azoknak, hogy távol maradjon tőlünk a bűn.

Áldott csendességet!

Csilla