firesz@firesz.sk

2021. augusztus 22. – Feketén-fehéren

Időpont:
2021. aug. 22.


„Mert ahogyan az egy ember engedetlensége által sokan lettek bűnösökké, úgy az egynek engedelmessége által is sokan lesznek igazakká.“ Róma 5,19

Az idei ÉlesztŐ mély gondolatokat hordozott. Feketén-fehéren kimondta azokat a dolgokat, amikkel szembesülnünk kell az életünkben. Mást is üzen azonban: a feketére fehér a válasz az Úrtól. A bűnre Ő kegyelmet kínál. Bár bűnösök vagyunk, Jézus engedelmessége és kereszthalála által mégis fehérnek lát minket az Atya. Erre fektettük a hangsúlyt az imasátorban is. Utaltunk a Szentháromságra: az Atya teremtett, csodálatos világára, a Fiú bűneinkért szóló áldozatára, valamint a Szentlélek kitöltetésére, a kegyelemre. A tisztaságból a bűn által lett sötétség, de az Úr irgalmassága által újból makulátlanok lehetünk. A fehér szobából a feketén keresztül így lesz újból fehér. Feketére fehér, feketén-fehéren.

Imádkozzunk, hogy el tudjuk fogadni ezt a kegyelmet úgy, ahogy az Isten is feltétel nélkül szeret és elfogad minket! Kérjük az Atyát, hogy óvjon minket a kísértésekből, adjon erőt ellenállni azoknak, hogy távol maradjon tőlünk a bűn.

Áldott csendességet!

Csilla

Avatar

Imasarok

Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle