firesz@firesz.sk

2021.03.07. - Kontraszt

Időpont:
2021. márc. 7.


Üdvözletem!

Ellenben paráznaság, bármiféle tisztátalanság vagy nyerészkedés még szóba se kerüljön közöttetek, ahogyan ez szentekhez méltó, se szemérmetlenség, se ostoba beszéd vagy kétértelműség, mert ez nem illik, hanem inkább a hálaadás. (Efézus 5,3-4)

Amikor a héten olvastam a fenti igeszakaszt, érdekesnek találtam, hogy Pál itt a negatív dolgokkal szemben elsősorban nem az erkölcsös életet, adakozást, bölcs beszédet állítja szembe, hanem a hálaadást. Lehet, hogy az efézusi gyülekezet tagjai kezdtek elfeledkezni arról, mennyi mindenen segítette át, mikből szabadította meg őket Isten megtérésük óta. Néha talán nem árt ezeket újra számba venni és hálát adni értük. Ez elvezethet oda, hogy nyilvánvalóvá váljanak számunkra a mostani haszontalan, gyümölcstelen cselekedeteink.

Van-e valami, a mivel küszködök a mindennapokban, amiről azt gondoljuk, nem tudunk benne változni? Ma emlékezhetünk az Úr tetteire, visszagondolhatunk hajdani csodáira (Zsolt. 77,12). Ezekért hálát adva bízhatunk abban, hogy Ő most is ugyanolyan szabadító.

Szép estét!

Pallag Gergely

Avatar

Imasarok

Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle