2020. október 04. – Isten segítségével :: Fiatal Reformátusok Szövetsége

2020. október 04. – Isten segítségével

Időpont:
2020. október 4. 21.00, vas


Map Unavailable

Kedves Imaharcosok!

Félelem. Frusztráltság. Bizonytalanság. Kérdések. Tiltások. Szomorúság. Hiány. Harag. Békétlenség.

Összegezve az elmúlt hetet ezekkel az érzésekkel és fogalmakkal találkoztam a legtöbbet – kimondva vagy kimondatlanul. Biztos vagyok benne, hogy vagytok még páran, akik a mostani járványhelyzetben hasonlókkal szembesültök vagy bennetek is megfordulnak ezek az érzések. Számomra Pál levele a filippibelieknek volt ma a görbe tükör, hogy hogyan kellene a mostani (vagy bármilyen) helyzetben Isten segítségével élnem:

Mindig örüljetek az Úrban! Újra mondom: örüljetek! Mindenki lássa meg, hogy szelídek és kedvesek vagytok! Közel van már az Úr! Ne aggódjatok semmi miatt! Bármilyen helyzetben vagytok is, imádkozzatok! Kérjétek Istentől, amire szükségetek van! De amikor imádkoztok, mindig adjatok hálát Istennek! Isten békessége megőrzi majd szíveteket és gondolataitokat a Krisztus Jézusban. Ez a békesség olyan hatalmas, hogy minden képzeletet felülmúl! (EFO, Filippi 4, 5-7)

– imádkozzunk a közösségkért, amik most újra nem vagy csak korlátozva találkozhatnak (családok, gyülekezetek, házi csoportok stb.)

– imádkozzunk a betegekért, azokért, akik gyászolnak vagy valamiben hiányt szenvednek

– imádkozzunk olyan békességért, amit csak Isten tud adni Jézus Kisztusban!

– imádkozzunk, hogy örülni tudjunk, hogy szelídek és kedvesek legyünk, hogy legyen hitünk kérni Istentől mindent, amire szükségünk van

– imádkozzunk a Firesz-Duna Mente jövő heti munkatársi hétvégéjéért – a tisztújításért és a vezetőségért

– adjunk hálát az alkalmakért, amik létrejöhettek ebben az évben a

G.B.Ági