firesz@firesz.sk

2020. november 22. – Velünk az Isten

Időpont:
2020. nov. 22.


Kedves Barátaim!

"Ne féljetek, mert hirdetek nektek nagy örömet, amely az egész nép öröme lesz: Üdvözítő született ma nektek...“ (Lk 2,10)

Az elmúlt hónapokban nagyon sok nyugtalanító hírt hallunk. A világban most nagy a felfordulás, a bizonytalanság, az elméken és a lelkeken a félelem uralkodik. Mégis úgy vélem, a jelenlegi körülmények ellenére, ez az időszak szólhat az elcsendesedésről, a várakozásról, és legfőképp az újjászületésről.

Ha ma olyan helyzetben vagy, hogy nehéznek és kilátástalannak látod az életedet, akkor gondolj Jézus Krisztus születésének körülményeire. Szabadítóként nem teljes pompában érkezett közénk, hanem halkan és csendben jött el, egy kiszolgáltatott, ártatlan kisdedként. Nem egy idillikus időben és környezetben született, sőt, születése körülményei sem voltak botrányoktól, kínoktól mentesek.

Ennek ellenére Mária és József, úgy álltak bele a szabadulás történetébe, hogy még nem tudták, mi lesz a vége, de azt már igen, hogy Isten kezében van az életük. Azonban hosszú idő telik el az angyali üzenet óta, és egyre több nehéz helyzettel kell szembenézniük. Ezek kétségkívül olyan helyzetek, amiben Mária kiálthatna, hogy hol van ilyenkor az Isten? Nem érzem, nem értem, nem tapasztalom! Mindeközben ott van vele, sőt benne születik Jézus! Éppen ez a csoda. Elmondhatjuk, velünk az Isten.

Milyen gyakran elkerüli a tekintetünket az, ami előttünk, bennünk van, és ennek ellenére mégis Isten az, aki az Ő szeretetével keres, átölel és megtart minket!

Jézus bennünk is megszülethet!

Hiszed- e, hogy a bizonytalanság és a felfordulás közepette most valami új születik?? Van-e bátorságod belépni a belső szobádba? Hiszed-e, hogy az Úr elkészítette számodra a szabadulás útját?

Áldott imaórát!
Szeretettel,

Bori

Avatar

Imasarok

Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle