firesz@firesz.sk

2020. május 24. – Mi Atyánk

Időpont:
2020. máj. 24.


Kedves imaharcosok!

„Ti azért így imádkozzatok: Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved; Jöjjön el a te országod, legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is. A mi mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma, és bocsásd meg vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek, és ne vigy minket kísértésbe, de szabadíts meg a gonosztól, mert tied az ország, a hatalom és a dicsőség mindörökké. Ámen!” Máté 6,9-13

A tanítványokat megdöbbentette az, hogy Jézus órákon át tudott imádkozni, ezért odamentek hozzá, hogy megkérdezzék, miként imádkozzanak.

Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;
Jézus azt tanította nekünk, hogy az első lépés az, hogy hálát adjunk és dicsőítsük az Urat. Rengeteg okunk van a hálára. Csukd be a szemed, gondold végig, mik azok a dolgok, események amiért te különösen hálás vagy és adj is értük hálát!

Jöjjön el a te országod;
Mi vagyunk Isten országa. Gondoljunk egy kicsit a gyülekezeteinkre, közösségeinkre, és azok vezetőire. Adjunk hálát értük és kérjünk áldást a további működésre!

legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.
Aki azért imádkozik, hogy legyen meg az Úr akarata az életében, az magáért imádkozik. Senki sem ismeri jobban a jövőt, mint Az, aki eltervezte. Imádkozzunk az Atya akaratának teljesüléséért.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma,
Az Atya úr a földi szükségletekben is. Szánjunk időt arra, hogy magunkért imádkozzunk. Ne féljünk kérni tőle fizikai dolgokat. Imádkozzunk a munkahelyünkért, családunkért, társunkért és mindazért, ami minket körbevesz!

és bocsásd meg vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek,
Mondd el Istennek vagy akár írd is le neki, hogy mi bánt. Kérd az Ő segítségét a megbocsátáshoz! Isten nemcsak képes megbocsátani, nemcsak hatalma van rá, hanem meg is teszi, meg is bocsát. Hogy mi megbocsássunk másoknak, ahhoz szükséges, hogy mi ezt ne csak tudjuk, hanem át is éljük.

és ne vigy minket kísértésbe, de szabadíts meg a gonosztól,
Fontos, hogy ebben a világban imádkozz a gonosz ellen. Fedezd be magad Jézus vérével, ahogyan a zsidók is tették, amikor a bárány vérével hintették meg az ajtófélfát. A vér helyett mi szavakat használjunk.

mert tied az ország, a hatalom és a dicsőség mindörökké. Ámen.
Isten szótárában nem létezik az a szó, hogy lehetetlen. Vele minden sikerülni fog. Adj hálát Neki újra és újra.

Áldott imaórát,
Lipták Ákos és Szabolcs Orsi

Avatar

Imasarok

Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle