firesz@firesz.sk

2020. május 03. – Isten szemével...

Időpont:
2020. máj. 3.


Isten szemével….

„Mert az ő alkotása vagyunk, akiket Krisztus Jézusban jó cselekedetekre teremtett, amelyeket előre elkészített Isten, hogy azok szerint éljünk...Ezért tehát nem vagytok többé idegenek és jövevények, hanem polgártársai a szenteknek és háza népe Istennek. Mert ráépültetek az apostolok és a próféták alapjára, a sarokkő pedig maga Krisztus Jézus, akiben az egész épület egybeilleszkedik, és szent templommá növekszik az Úrban, és akiben ti is együtt épültök az Isten hajlékává a Lélek által.“ (Efézus 2,10,19-22)

Milyennek látom Istent?

Gondolkodjunk el azon ki számodra Isten és milyen kapcsolatban vagy Vele?
Hogyan látom magam a lelki tükörben?

A következőkben pedig gondolkodjunk el, hogyan látjuk magunkat a mindennapokban és a különböző életszakaszainkban.
A mindennapokban mindannyian, akik befogadtuk Krisztust az életünkbe, szellemi harcban állunk. Ezek a harcok lehetnek a saját hitünkben való megingás, különféle kísértések, régi rossz szokások, bűnök leküzdése. Nem kell megijednünk, mert Isten fegyverzete védelmet nyújt (úgy, mint a kesztyű és a szájmaszk), ha magunkra öltjük azt.

Lelki fegyverzet
„Öltsétek magatokra az Isten fegyverzetét, hogy megállhassatok az ördög mesterkedéseivel szemben. Mert a mi harcunk nem test és vér ellen folyik, hanem erők és hatalmak ellen, a sötétség világának urai és a gonoszság lelkei ellen, amelyek a mennyei magasságban vannak.“ (Efézus 6:11-12)

Kérjük az Úr segítségét: imádkozzunk együtt a lelki fegyverzetünk felépítéséért a mindennapjainkban:
•övezzük fel derekunkat igazságszeretettel,
•öltsük magunkra a megigazulás páncélját,
•saruzzuk fel lábainkat a békesség evangéliumának hirdetésével
•vegyük fel magunkra a hit pajzsát, az üdvösség sisakját és a Lélek kardját, amely az Isten beszéde
Legyünk készek minden reggel felvenni ezt a fegyverzetet is.

Milyennek lát minket Isten?

Csendesedjünk el, és olvassuk el Isten levelét számunkra, melyből megtudjuk hogyan lát Ő minket.

ISTEN LEVELE NEKED...

Gyermekem! Lehet hogy te nem ismersz engem, de Én mindent tudok rólad. Minden utadat jól ismerem... Vigyázok rád! Még a hajszálaid is mind számon vannak tartva. Tudod, hogy a saját magam hasonmására teremtettelek téged? Anélkül, hogy tudnád, Énbennem élsz, mozogsz, létezel. Én formáltalak anyád méhében, és mielőtt megformáltalak már ismertelek. Nem a véletlen műve vagy! Akartam, hogy megszüless! Tervem van veled, méghozzá olyan terv, ami békével és reménnyel tölt el téged! Az én szeretetem örök irántad, nem tudja megszüntetni semmi sem! Ténylegesen az én gyermekem vagy! Amikor a szíved megtört, akkor vagyok igazán közel hozzád. Fontosak számomra a hétköznapi szükségleteid is. Hidd el, hogy nagyon szeretlek és gyönyörködöm benned! Azt akarom, hogy megtapasztald és átérezd a szeretetemet, és betelj az én jelenlétemmel! Megtalálsz, ha teljes szíveddel keresel engem. Ma is és minden nap várok rád!
Szeretettel: Mennyei Atyád

Válasz Istennek...

Csendesedjünk el és adjunk hálát Istennek, válaszolva a levelére (válaszolhatsz saját imában, vagy elmondhatod az általunk írt imát is):

“Mennyei Atyánk hálával jövünk most eléd. Köszönjük a Te végtelen szeretetedet, gondoskodásodat, kegyelmedet és áldásaidat, amelyekkel elhalmozol minket nap, mint nap. Köszönjük, hogy vigyázol ránk és gondoskodsz rólunk mint pásztor a bárányairól. Köszönjük, hogy Te elfogadsz és szeretsz minket olyanoknak, amilyenek vagyunk. Bocsásd meg kérlek, ha mi sokszor csak a hibáinkat látjuk és nem vesszük észre magunkban, és másokban a jót.
Kérlek taníts meg minket, hogy a Te szemeiddel lássuk magunkat és másokat.” Ámen

„Mert jól csak a szívével lát az ember, ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.“ (Exupéry: A kis herceg)

Köszönjük, hogy velünk tartottál az imában 🙂

“Végül pedig: erősödjetek meg az Úrban és az ő hatalmas erejében… Öltsétek magatokra az Isten fegyverzetét, hogy megállhassatok az ördög mesterkedéseivel szemben.“ (Ef 6,10-11)

Szeretettel, Andi és Niki

Avatar

Imasarok

Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle