firesz@firesz.sk

2020. június 20. – Elengedés

Időpont:
2020. jún. 21.


Sziasztok!

Az utóbbi hetekben egyre gyakrabban elhangzik a beszélgetéseink során egy szó, az elengedés.

Egy költözés előtt állunk. Ez a költözés számunkra nem csak egy puszta lakcímváltozást jelent, hanem valami sokkal többet. A biztonság, az eddig megszokott és ismert élet elhagyása, egy hosszabb életszakasz lezárása. Nem könnyű elengedni azokat dolgokat, amelyek az életünk részét képezik. Annak ellenére, hogy reménységgel tekintünk a jövő felé, mégis magunk mögött kell hagynunk olyan számunkra meghatározó dolgokat, mint pl. a baráti társaság, gyülekezet, város, otthon.

Viszont amíg az elengedés szakasza nem zárul le, addig a továbblépés sem történhet meg.
Rengeteg kérdésünk, bizonytalanságunk van a jövőnkkel kapcsolatban. Viszont addig is azt tudjuk tenni ebben az átmeneti időszakban, hogy Isten kezébe helyezzük a dolgainkat, bízunk abban, hogy Ő meg fogja a mutatni a helyünket, az otthonunkat.

Ez a tapasztalat elgondolkodtatott minket, milyen könnyű bizonyos dolgokhoz, a megszokotthoz ragaszkodni. Sokszor előfordulhat, hogy mélyen belül tudjuk is, hogy változásra, megújulásra, elengedésre lenne szükségünk, mégsem teszünk intézkedéseket, hogy változást érjünk el. Ezek a dolgok, amelyekhez így ragaszkodunk (lehetnek akár kis jelentéktelennek tűnő dolgok is) apránként gátat tudnak kialakítani az Istennel való kapcsolatunkban.

Szánjuk ezt az imaórát arra, hogy önvizsgálatot tartsunk. Kérd meg Istent, hogy alkosson véleményt az életed különböző területeiről. Engedd meg neki, hogy Ő határozza meg, hogy minek van az életedben helye, és minek nincs. Bátorítunk, hogy kérd meg Őt arra, hogy segítsen neked a felismert dolgokat elengedni.

Még egy fontos dolog. Az elengedés fájdalmas folyamat. Természetes, hogy fáj, rosszul esik, hiszen ezek a szokások, dolgok, személyek, kapcsolatok szorosan hozzánk vannak nőve. Isten ezeket a sebeket meg akarja gyógyítani, a megmaradt területet pedig betölteni az Ő jelenlétével és olyan dolgokkal, amit Ő oda tervezett. Kérd az Urat kellő bölcsességért, hogy Ő mutassa meg, hogyan változz, és ha kell merre indulj el.

Imádkozz bizalomért, hogy miután sikerült elengedned, tudj benne bízni, és abban, hogy Ő valami sokkal jobbat készített el neked.

„Éppen ezért meg vagyok győződve arról, hogy aki elkezdte bennetek a jó munkát, elvégzi a Krisztus Jézus napjára.” Filippi 1,6

Szeretettel várunk a felhőben 🙂

Abigél és Andris

Avatar

Imasarok

Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle