firesz@firesz.sk

2020. július 19. - Zúgolódás nélkül

Időpont:
2020. júl. 19.


Kedves Imaharcosok!

E héten a vezérfonalat olvasva a következő szakaszok szólítottak meg:

Az Úr csodálatosan kihozta a népét Egyiptomból, majd a nép zúgolódni kezdett az éhinség miatt és vissza akart menni Egyiptomba. Isten ekkor adta a mannát, de egyben utasításokat is adott arra tekintve, hogy mikor és mennyit szedhet a nép belőle. Izrael fiai mégsem tartották meg ezeket az utasításokat. A manna megkukacosodott, ha több napra szedtek, illetve aki a nyugalom napján ment ki mannát szedni, az nem talált semmit. Mennyiszer viselkedek én is úgy, mint Izrael fiai. Zúgolódom, aztán, amikor a szerető Mennyei Apukám adja a megoldást és az ajándékait, újra találok valamit, amin elégedetlenkedhetek.

A fenti történettel összehasonlítva mennyire máshogyan viselkedtek Jézus tanítványai. “És mondta nékik (Jézus): Menjetek ebbe a faluba, amely előttetek van, és ott mindjárt találtok egy megkötött szamarat a csikójával együtt; oldjátok el és vezessétek hozzám (…). A tanítványok pedig elmentek és úgy cselekedtek, ahogy Jézus parancsolta nekik”. (Mt. 21:2,6)

Ennek a dolognak (Jézus szamárcsikón való bemenetelének Jeruzsálembe) az ószövetségi próféciák szerint kellett megtörténnie. A próféciában viszont csak egy szamárról volt szó. Mire kellhet az Úr Jézusnak még egy? Biztos, hogy odaadja nekünk a férfi az állatokat, ha megmondjuk, hogy az Úrnak kell? Ne vigyünk a biztonság kedvéért egy kis pénzt is? Sok ilyen, és hasonló kérdés merülhetett fel a tanítványokban, illetve lehet, hogy én ezeket kérdeztem volna. A tanítványok azonban nem kérdezősködtek, hanem felkerekedtek és mentek Jézus utasítása szerint. Nem kételkedve, hanem a szavában bízva. Legyünk ilyen bizalommal mi az Úr felé.

Imádkozzunk:

Drága mindenható Istenem. Köszönöm, hogy nevemen ismersz engem. Köszönöm, hogy céllal teremtettél meg engem. Köszönöm, hogy soha nem adod fel a velem való kapcsolatot. Köszönöm, hogy szeretsz. Dicsérlek Téged mindezért. Szólj ma, kérlek, hozzám. Mondd azt, amit mondani szeretnél személyesen nekem. Feléd fordítom a figyelmemet. Átadom Neked a terveimet, lábaimat, kezeimet, tehetségemet. Atyám, mindez Tőled van, és úgy akarok vele élni, hogy az Neked tetsző legyen. Vedd újra magadhoz, ami a Tiéd. Igyekezni fogok engedelmes gyermeked lenni. Szent Lélek, kérlek, Te erősíts és bátoríts engem. Tiéd, Atyám, minden dicsőség most és mindörökké.

Ámen.
T.Krisztina

Avatar

Imasarok

Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle