firesz@firesz.sk

2020. július 12. - Nem távozott el...

Időpont:
2020. júl. 12.


Kedves Imaharcosok!

"Az Úr pedig előttük ment nappal felhőoszlopban, hogy vezesse őket az úton, éjjel meg tűzoszlopban, hogy világítson nekik, és éjjel-nappal mehessenek. Nem távozott el a felhőoszlop nappal, sem a tűzoszlop éjjel a nép elől." 2Mózes 13,21

Sokszor felfoghatatlanok, érthetetlenek számunkra az előttünk járó léptek. A léptek, az oszlopok, amelyek az Úr jelenlétét hirdetik. Az Úr terve viszont nem kevesebb, mint hogy vezessen, és hogy világítson az övéinek. Hogy ne kelljen megállni. Hogy ne kelljen tévutakon bóklászni, hanem hogy mehessünk azon az úton, ami az ígérethez visz bennünket.

Nagyon bátorító számomra az, ami ebből az igékből számomra kiemelkedik. Mégpedig, hogy Isten hűséges. Hogy ő nem távozik el. Mi sokszor levesszük tekintetünket az oszlopokról, a léptekről. Van hogy otthagyjuk őt. Más utakat keresünk. Saját magunk által kreált terveink, megoldásaink vannak.

Imában adjunk hálát Istennek ma a léptekért, a felhő-és tűzoszlopokért életünkben. Azokért a megtapasztalásokért, mikor minden kétséget kizáróan láttuk őt előttünk járni.
Könyörögjünk, hogy ma is éljük át ennek bizonyosságát, hogy Ő előttünk jár! Előttünk jár az örömökben, a boldog pillanatokban, és a nehezekben, a mély fájdalmainkban.
Kérjük, hogy nyissa meg szemeinket, hogy lássuk az oszlopokat és a lépteket, melyek az Ő jelenlétét hirdetik.

A vasárnapi imaórán alkalom nyílik arra, hogy együtt imádkozzunk ezekért online módon, ZOOM konferencián. Szeretettel várunk mindenkit 21:00 kor, kérlek csatlakozzatok minél többen, lezárva így az IMAFELHŐ vezetett imaalkalmakat.

Ha bárkinek imakérése volna, kérlek küldjétek el erre az email címre, vagy az imakeres@firesz.sk címre, és holnap (vasárnap) közösen imádkozunk Értetek! Éljetek ezzel a lehetőséggel!

Szeretettel,
Erzsébet

Avatar

Imasarok

Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle