firesz@firesz.sk

2020. július 05. - Gyengeségeink és Isten ajándékai

Időpont:
2020. júl. 5.


Gyengeségeink és Isten ajándékai

"De ő ezt mondta nekem: „Elég neked az én kegyelmem, mert az én erőm erőtlenség által ér célhoz.” Legszívesebben tehát az erőtlenségeimmel dicsekszem, hogy a Krisztus ereje lakozzék bennem." 2Korinthus 12:9

Kedves imádkozó Testvérek!
Az Úr mindannyiunkat más és más tulajdonságokkal látott el. Másban vagyunk erősek és gyengék. Legalább annyira változatosak vagyunk, mint a természet. Nincs két ugyanolyan ember. Olykor viszont irigykedünk a másikra, vagy rosszul használjuk fel az ajándékainkat. Mégis érjük be az Ő kegyelmével, és ne féljünk, az Úr rengeteg jót tartogat számunkra, és elhalmoz jóságaival, csak észre kell vennünk őket.

Sokan talán már megtapasztaltuk, hogy erőtlenségeinkben méginkább érezzük Isten szeretetét. Mikor kilátástalan a helyzet, vagy félünk. Hiszem, és tudom, hogy Isten az ilyen helyzetek által is erősít és formál bennünket.

Gondoljuk végig a gyengeségeinket és az Úrtól kapott ajándékainkat.
Imádkozzunk:
Urunk Istenünk, te annyira jól tudod, hogy mi a jó és mi a rossz számunkra. Nagyon sok gyengeségünk van, de ezek által is, hiszem, hogy formálsz, és vezetsz bennünket. Add, hogy ezeken a gyenge területeinken is erősödjünk. Kérünk, hogy segíts hordozni a nehézségeinket és légy velünk a megpróbáltatásainkban. Hálásak vagyunk a Tőled kapott ajándékainkért, erősségeinkért. Mindnyájunkat felruháztál jó tulajdonságokkal. Add, hogy ezeket a megfelelő helyen és időben tudjuk felhasználni a Te dicsőségedre. Urunk, bocsásd meg, ha valamikor is visszaéltünk egy-egy ajándékunkkal, vagy másnak rosszat okoztunk ezek által. Bocsásd meg, ha irigyek voltunk, vagy többet szerettünk volna. Hálásak vagyunk ezért a hetünkért, a mindennapi kis örömökért. Segíts, hogy a szürke hétköznapokban észrevegyük a te apró ajándékaidat, és hálát tudjunk adni értük. Kérlek hallgasd meg imádságainkat. Ámen.

"Azt pedig tudjuk, hogy akik Istent szeretik, azoknak minden javukra szolgál, azoknak, akiket elhatározása szerint elhívott." Róma 8:28

Áldott hetet kívánok mindenkinek! Az Úr áldjon benneteket!
Feke Levente

Avatar

Imasarok

Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle