firesz@firesz.sk

2020. február 23. – Mert megvan van a maga ideje...

Időpont:
2020. febr. 23.


Mert megvan van a maga ideje...
Mert azon áldás lesz.

Milyen jó, mikor pontosan tudjuk, hogy minek van itt az ideje! lásd: Préd 3,1-8.
Milyen jó tudni, hogy Istennek mi a terve velünk, és hogy azon az úton haladunk-e Vele.
Olyan jó, mikor Isten ezt közli! Csak kár, hogy ritkán élem meg...

Szerintem Isten célorientáltan, és folyamatokban gondolkodik. Így megvannak a ciklusoknak a kezdetük, velejük és végük. És jobb, ha ezeket nem kuszáljuk össze.
Neki megvan a terve, igazgat, támogat, örvend, szeret, súg, vagy mikor kell, startpisztolyt dörrent. Mint egy bicikliversenyen a start, a checkpoint-ok és a cél az, amik "hangosak", a többihez meg kell hit, kitartás, tanulás, megelégedés és örvendezés. Honnan veszem mindezt?
Munkakeresésem során egy jó tanácsot megfogadva, a legszimpatikusabb lehetőséget extra erőfeszítéssel próbáltam megszerezni. Eldöntöttem, hogy nem csak a szokásos köröket róva jelentkezek, hanem hívatlanul, személyesen megjelenek az irodában, és kifejezem, hogy mennyire tetszik az állás = Itt akarok dolgozni!
A kiszemelt reggelen dörrent Isten startpisztolya: "Kérjetek, és adatik nektek, keressetek, és találtok, zörgessetek, és megnyittatik nektek." Mt 7,7 Ezek után nem voltam rest rájuk törni az ajtót 😎 Így kerestem, zörgettem, megnyittatott, és találtam! 🙌 Hála érte!

Szóval beszélgessünk Istennel arról, hogy minek van itt az ideje, hol tartunk benne (kezdete / veleje / vége), hogy a hangos vagy csendes szakaszokat felismerve, az Ő akaratát cselekedve áldással éljünk, na meg szolgáljunk!

Vince

+5 perc? - A tinik alkalmaiért

Avatar

Imasarok

Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle