firesz@firesz.sk

2020. február 02. – Ragyog az ÚR dicsősége

Időpont:
2020. febr. 2.


Ragyog az ÚR dicsősége

 

Néha vannak érzéseim, amiket nem tudok megfogalmazni. Valamiféle hiányérzet. Ez nagyon mélyről jön, és egy-egy pillanatra úrrá lesz rajtam. Egy belső vágy, aminek még nincs itt az ideje, ami még nem teljesülhet be, mert az elkövetkezendő létre irányul. Nem a földire vonatkozik, de itt kezdődik! Összeköti a kettőt. „Bizony ezt mondja a Lélek, mert megnyugszanak fáradozásaiktól, mert cselekedeteik követik őket” 1. Egyik követi a másikat. Valószínűleg senki sem szereti, ha követik. Én sem. Követni valakit, rossz szándékkal, este szoktak a sötétben. Félelmetes! A mi saját cselekedeteink viszont követni fognak minket. Földi létünk feladata, hogy cselekedjünk és fáradozzunk. De nem akár kiért, az ÚRért tesszük. Ő, kér minket erre, tegyünk így, hiszen „fölöttünk ott ragyog az ÚR dicsősége – meglátszik ez rajtad” 2. Ami ragyog az fényes. Ami fényes az kívánatos. Az nem sötét, hogy észrevétlen maradjon. A fényben minden világosan látható. Az arcunk, a mosolyunk, a szemünk ragyogása. Szándékaink, jóindulatunk, cselekedeteink. Mindez azért történik velünk már most, mert az ÚR dicsősége van fölöttünk. Nem vagyunk egyedül! Nem járunk a sötétségben a most-ban sem, és mostantól már soha-sem!

Ragyogásunk – előjele az örök életnek. Ott majd újra együtt leszünk mint család, mint Isten családja. Ez a mélyről jövő, JÓ ÉRZÉS jellemezze mai örömteli imaóránkat.

 

Ma este imádkozzunk a cselekvő szeretetért. A jövő héten kezdődő Téli táborért, de már a nyári ÉlesztŐért is. A szervezőkért, önkéntesekért, résztvevőkért. A látható és láthatatlan munkáért és azért, hogy legyünk összhangban Atyánkkal lélekben és igazságban. Áldott beszélgetést kívánok közös mennyei Apukánkkal.

 

Szeretettel Juca

 

1 Jelenések 14:13

2 Ézsaiás 60:2

Avatar

Imasarok

Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle