firesz@firesz.sk

2020. december 13. - Mert Ő megteszi

Időpont:
2020. dec. 13.


"Vigyázzatok és imádkozzatok, hogy kísértetbe ne jussatok; mert jóllehet a lélek kész, de a test erőtelen." Mt 26,41

Tagadhatatlan, hogy olykor nehéz időszakot élünk, valószínű, hogy a mostanit mindannyian annak érezzük. Kevesebb a lehetőség személyes találkozásokra, online folyik szinte minden kapcsolattartás, állandóan szembesülünk a globális fenyegetettséggel, emberlétünk törékenységével és sokkal jobban érzékelhető egymást közt a távolság - vagy a sosemvolt közelség, mint rohanó hétköznapjainkban.
Mennyire várhatta az ószövetségi nép a Megváltót! Mennyire szeretnénk mi is, hogy jobb irányba változhatna még az életünk!
2020 Adventje van.

Több hetes home office után, e héten be kellett menjek a munkahelyemre, s épp összefutottam ott egy kolléga házaspárral és a párhónapos, a babahordozóban békésen alvó kisfiukkal. Édesanyjával beszélgetve kicsúszott a számon: " ez a kisgyermek épp jókor jött." Sokáig visszhangzott bennem ez a mondatom, épp most, épp jókor?

"Az ÚR keze volt rajtam, és kivitt engem az ÚR a lélek által, és letett a völgy közepén, amely tele volt csontokkal. Köröskörül vezetett mellettük, és íme, nagyon sok volt belőlük a völgy színén, és íme, nagyon ki voltak száradva. Azt kérdezte tőlem: Embernek fia! Vajon megelevenednek-e ezek a csontok? Így feleltem: Ó, Uram, Istenem, te tudod! Azt mondta nekem: Prófétálj e csontok felől, és ezt mondd nekik: Ti száraz csontok, halljátok meg az ÚR beszédét!
Így szól az én Uram, az ÚR ezeknek a csontoknak: Íme, én lelket bocsátok belétek, hogy megelevenedjetek." Ez37,1-5

Ó, én tudom, hogy voltál már ott. Ott, ahol a jéghideg reménytelenség facsarja a szíved. Ahol nehéz elhinni, hogy van még más, van tovább, van élet... Ahol talán Istent nem mered megkérdőjelezni, de hogy Téged valamiért elfelejthetett, az már eszedbe jutott.
Imádkozzunk ma azért, hogy a nehézségek között is, akár a többéves "sivatagban", akár hirtelen jött viharban, tudjunk várni, Urunkra nézve békességre lelni, "vízen járni", hinni abban, hogy szeret, hogy velünk van, hogy megelevenít.
Mert Ő megteszi.
2020 Adventje van.
Áldást, békességet!

Ölellek!

Avatar

Imasarok

Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle