firesz@firesz.sk

2020. december 06. – Békesség

Időpont:
2020. dec. 6.


Kegyelem nektek és békesség Istentől, a mi Atyánktól és az Úr Jézus Krisztustól. (Róm. 1,7)

Ma arra hívlak Benneteket, hogy elmélkedjünk egy kicsit a békességről.
Mit is jelent, amikor békességet kívánunk, békével köszöntjük egymást...
- Egyrészt számomra a béke, békesség egyfajta letisztult nyugalom, csend, amikor a külső, zavaró tényezőket, zajokat, fényeket kiszűröm és meg tud nyugodni a lelkem.
Nemrég láttam egy dokumentumfilmet a közösségi média működéséről. Nem mondom, hogy meglepett, de mégis fejbevágott, hogy milyen tudatosan felépített küzdelem zajlik a figyelmünkért minden fronton, és milyen szinten polarizálja, osztja meg a társadalmat, szít viszályt egy-egy ilyen felület. Egy ilyen világban még inkább szükségünk van arra, hogy a figyelmünket a megfelelő irányba fordítsuk, arra, ahonnan a békességet kapjuk! Hol a figyelmed? Kire tekintesz a nehézségekben, az újabb rossz hírek olvasásakor? A különbözőségekre figyelsz, győzködsz, értetlenkedsz, vagy elfogadsz, megbékélsz, im^^történtekre visszatekinteni. Le tudom-e tenni a sértettségemet? Mi van, ha a másik nem kér bocsánatot? Választhatom a megbocsájtást és a békességet.

Áldjon meg téged az Úr, és őrizzen meg téged! Ragyogtassa rád orcáját az Úr, és könyörüljön rajtad! Fordítsa feléd orcáját az Úr, és adjon neked békességet. (4.Móz.6,24-26)
- Nyugtalan és bizonytalan időket élünk, könnyű elveszni a káoszban, de Isten az ígéri: Békességet hagyok nektek, az én békességemet adom nektek, de nem úgy adom nektek, ahogyan a világ adja. Ne nyugtalankodjék a ti szívetek, ne is csüggedjen! (Jn. 14,27)
Békesség számomra belesimulni Isten tenyerébe, összhangba kerülni a Teremtővel, a helyes irányba állítani önmagam. Mert csak én tudom, mi a tervem veletek - így szól az ÚR -: békességet és nem romlást tervezek, és reményteljes jövőt adok nektek. (Jer. 29,11) 

Imádkozzunk azért, hogy meglássuk, hogyan lehetünk a béke követei, hogy oda, ahol a legnagyobb szükség van rá, Isten eszközei lehessünk, békességet vihessünk!

Áldott adventi készülődést kívánok, békességben, szeretetben!
Tóth-Vajda Zsófia

Avatar

Imasarok

Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle