firesz@firesz.sk

2020. augusztus 30. - "Eresszük le"!

Időpont:
2020. aug. 30.


Drága Barátok.

A kislányunk születése óta sokat gondolkodom azon, hogy mit hogyan csináljunk, hogy egyszer ő is vallani tudja: Jézus a Megváltóm.

Ezzel kapcsolatban jutott eszembe az a bibliai történet, amikor a cseréptetőn át leeresztenek Jézus elé egy beteg (béna) fiút. A barátai fentről tartják a köteleken az ágyát és leeresztik Jézus lábához. Utána már a fiú maga beszélget Jézussal és amikor Jézus azt mondja neki "kelj fel, vedd az ágyadat, és menj haza" akkor ezt magának a fiúnak kell megtennie; ebben a barátok már sokat segíteni nem tudnak.
Kislányunkkal kapcsolatban gondolkodtam azon, hogy itt vagyunk mi szülők és keresztszülők (és egy rakatnyi további ember is a családból :), akik imában nap mint nap leeresztjük a kislányunkat Jézus elé és megteremtjük a lehetőséget, hogy találkozzon vele és megismerje őt. Viszont egyszer az ő döntése lesz, hogy válaszol-e Jézusnak és engedelmeskedik-e Neki. Ezt neki magának kell majd egyszer megtennie.
A mai vasárnap "eresszük le" Jézus elé azokat a családtagokat, barátokat, kollégákat, akiknek szüksége lenne Jézussal találkozni és imádkozzunk azért, hogy a Szentlélek munkálja ki bennük, hogy meggyógyulhassanak.

És hátha mi is megélhetjük ugyanazt mint a történetben a sokaság " Ámulat fogta el mindnyájukat, és dicsőítették az Istent, megteltek félelemmel és ezt mondták: Csodálatos dolgokat láttunk ma" (Lukács 5: 17-26)

Nagyon sok szeretettel és üdvözlettel
Bögi Eszter

Avatar

Imasarok

Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle