2019. május 26. – A hegyen :: Fiatal Reformátusok Szövetsége

2019. május 26. – A hegyen

Időpont:
2019. május 26. 21.00, vas


Map Unavailable

Kedves Imaharcosok!

Azután felment a hegyre, és magához hívta, akiket akart; ők pedig odamentek hozzá. Tizenkettőt pedig, akiket apostoloknak is nevezett, kiválasztott arra, hogy vele legyenek, és azután elküldje őket, hogy hirdessék az igét, és hogy a tőle kapott hatalommal kiűzzék az ördögöket.” Márk 3,13

Megragadott ez a kép, hogy Jézus magához hívja fel a hegyre a kiválasztott tanítványait. Nem az otthonába, nem a zsinagógába, nem a folyópartra, hanem a hegyre.

Az utóbbi időben több alkalmam volt túrázni, kicsit magasabbra menni, mint általában. Magasságból szemlélni a világot, ami körbevesz. Nagyon szeretek a csúcson leülni, és csak nézelődni. Jó érzés föléemelkedni a szokásos, mindennapi látképnek.

Jézus is kihívja, felhívja tanítványait a hegyre, hogy valami fontosat, valami olyat mondjon neki, ami csak nekik szól.

Téged miből kell kihívnia az Úrnak ma? Lehet épp a fárasztó munkádból, vagy a félelmeidből. Lehet, a közönyből, a bálványok mellől, a csüggedésből, vagy a megelégedésből.
Az Úr ma minket is kihív magához ebben az imaórában, hogy valami fontosat mondjon nekünk. Ahogy a tanítványok hallgattak a hívásnak és “odamentek hozzá“, menjünk mi is imában Őhozzá!

Áldott csendességet a “hegyen”!
Erzsébet