firesz@firesz.sk

2019. július 14. - Bátor

Időpont:
2019. júl. 14.


Kedves Imaharcosok,

Úgy két hónapja munkahelyet és karriert váltottam. Megmertem lépni életem nagy kihívását, ami egy olyan álomról szólt, hogy egyszer majd művészettel kapcsolatos helyen fogok dolgozni. Ez időszak alatt számos kihívásban és harcban volt részem, de az Úr vezetett. Ez az ige kísért végig utamon:

"Reménykedj, az Úrban, légy erős és bátor szívű, reménykedj az Úrban!" (Zsolt 27,14).

Ennek különösképpen ez a részlete visszhangzott bennem: "légy (...) bátor szívű".
De mit is jelent igazán bátor szívűnek lenni manapság?
Nézzük meg, mit is mondd a pszichológiai értelmezés:

"A bátorság definíciója (vagy másképp a bátorság) az, hogy egy személy képessége (veleszületett vagy fejlett) elnyomja az önmegőrzés ösztönét és a félelemben megnyilvánuló védekező reakciót, határozottan irányítva tudatosságát, viselkedését és akcióit."

Nem könnyű bizony átlépni az önmegőrzés ösztönét (komfortzóna), ami sokszor arra biztat minket, hogy maradjunk a jelenlegi biztos, stabil munkahelyünkön, élethelyzetünkben. Miközben az Úr már elkészített számunkra valami jobbat, áldottabbat....kifejezetten a mi tálentumainkhoz szabva. De azért harcolni kell és majdnem biztos, hogy más embernek is pont ez az álma, tehát el is kell hinned magadról, hogy jobb is lehetsz másoknál. Ez pedig nem könnyű. Hisz hányan küzdünk önértékelési, önbizalommal kapcsolatos problémákkal, ehh.

De higgyétek el, megéri.

„Az örömteli szív jó orvosság” (Példabeszédek 17:22).

Jobban lehetünk, ha azzal foglalkozunk, amit szeretünk, ami örömet okoz, bármilyen foglalkozás, hobbi vagy dolog is legyen az. Az Úr helyére illeszt bennünk egy darabot.

Imádkozzunk az alábbiakért:

- Volt olyan esemény az életedben, amikor különösen bátran viselkedtél? Adj érte hálát és emlékezz, milyen áldásokat hozott az életedbe!
- Mennyire vagy boldog az életedben, munkahelyeden, környezetedben? Van olyan dolog, amihez még bátorságra lenne szükséged, hogy meglépd? Tedd ezt a dolgot az Úr elé és kérd az Ő útmutatását!

“Kérjetek és adatik néktek; keressetek és találtok; zörgessetek és megnyittatik néktek. Mert a ki kér, mind kap; és a ki keres, talál; és a zörgetőnek megnyittatik. Máté 7, 7-8

Szeretettel,
P. Veronika

Avatar

Imasarok

Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle