firesz@firesz.sk

2019. július 07. - Ami tőlünk telik

Időpont:
2019. júl. 7.


Kedves Imaharcosok!

"...odament egy asszony, akinél valódi és drága nárdusolaj volt egy alabástromtartóban, és... ráöntötte az olajat Jézus fejére... És korholták az asszonyt, de Jézus ezt mondta: Hagyjátok őt! Miért bántjátok? Hiszen jót tett velem. Mert a szegények mindig veletek lesznek, és amikor csak akartok, jót tehettek velük, én azonban nem leszek mindig veletek. Azt tette, ami tőle telt: előre megkente a testemet a temetésemre. Bizony mondom nektek, hogy bárhol hirdetik majd az evangéliumot az egész világon, amit ez az asszony tett, azt is elmondják majd az ő emlékezetére." Márk 14,3-9

Sokáig visszhangzott bennem, ez a mondata napokban... "Azt tette, ami tőle telt". Sokak számára ez túlzás volt. Egyenesen pazarlás. Érthetetlen, felesleges cselekedet. Jézus számára pedig egészen mást jelentett. Hisz jót tett vele az asszony. Olyat, amit míg világ a világ, emlegetni fognak.

Sokszor magunkat is hagyjuk lebeszélni arról, hogy ami tőlünk telik megtegyük az Úrért, az evangélium terjedéséért. Mert lehet mások szemében ez túlzás. Értelmetlen rajongás. Idő/energia/pénz pazarlás.

Pedig csupán jó illatú áldozat Istennek, ami kedves számára.
Imádkozzunk azért, hogy megtegyük azt, ami tőlünk telik nap mint nap!

Áldott elcsendesedést,
Erzsébet

Avatar

Imasarok

Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle