firesz@firesz.sk

2019. április 14. – Egy lépés

Időpont:
2019. ápr. 14.


“Kérjetek, és adatik nektek, keressetek, és találtok, zörgessetek, és megnyittatik nektek. Mert aki kér, mind kap, aki keres, talál, és a zörgetőnek megnyittatik. Vagy ki az közületek, aki fiának követ ad, amikor az kenyeret kér tőle, vagy amikor halat kér, kígyót ad neki? Ha tehát ti gonosz létetekre tudtok jó ajándékokat adni gyermekeiteknek, mennyivel inkább ad jót a ti mennyei Atyátok azoknak, akik kérnek tőle?” Mt 7:7-11

A mai imádságra három dolgot javasolnék, hamarosan. A motivációm pedig az, hogy sok-sok minden zajlik az életben, sokféle célom-vágyam-reményem van. Ha viszont ebben a sokaságban nincs rend, nincs vezetés, akkor hajlamos vagyok kapkodni ide-oda. Ennek egy jele például az, hogy semmire sem tudok „nem”-et mondani és, hogy semmire nincs „rendesen” időm, mert minden érdekel, mindent akarok... Ismerős neked is?

     1) A kihívás (“challange”): Fogalmazz meg egy dolgot (vagy párat… de ne sokat, nem az a lényeg – arról legyen szó ami valóban érdekel), amiben előre akarsz lépni! Ezt vigyed Isten elé nyitott lelkülettel. És… és… várj, figyelj! Próbáld meg megérteni mi az Ő üzenete számodra? Az Élő és Hatalmas Istennek van hatalma arra, hogy beszéljen hozzád. Ehhez előnyös egy olyan időszakot választani az imára, amikor nem zavar téged semmi.

     2) Egy lépés: Keress meg egy (vagy esetleg több – de ezzel óvatosan… megint csak nem ez a lényeg) lépést! Amit úgy igazán szeretnél meglépni a jövőben, és úgy látod Isten egyetért és támogat. Ne halogass… az élet rövid, úgy lesz érdekes ez a rövidsége, ha megteszed azokat a lépéseket, amik előre mozdítanak. Próbálj meg magaddal szemben őszinte lenni és próbáld meg az egy lépésedet konkretizálni, Isten előtt.

     3) Írd le: Írd le magadnak röviden, amire jutottál! Hogy egy hét múlva legyen egy tükröd, amibe belenézhetsz. Persze lehet, hogy egy hét múlva bölcsebb leszel, tapasztalatokat szerzel, és így lesz mit továbbgondolni, újra Istennel… újabb lépések felé.

Hajrá!

“Mert aki Istentől született, az legyőzi a világot, és az a győzelem, amely legyőzte a világot, a mi hitünk.” 1 Jn 5:4

Üdv.
Sanyi

Avatar

Imasarok

Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle