firesz@firesz.sk

2019. április 07. – Hálaadás

Időpont:
2019. ápr. 7.


„Adjatok hálát az ÚRnak, mert jó, mert örökké tart szeretete!” (Zsolt: 136,1)

„Megteremtem ajkán a hála gyümölcsét: Békesség, békesség közel és távol! Ezt mondja az Úr: Meggyógyítom őt!” (Ézs. 57,19)

Van egy szuper szokás a gyülekezetünkben. Minden alkalom előtt lehetőség van imatémát és hálaadást is írni, ezeket összegyűjtjük egy vödörben, majd az alkalom során felolvassuk és közösen imádkozunk is értük.

Nekem, aki alapból kritikus vagyok, és hajlamos észrevenni a legapróbb hibákat is, fontos, hogy a figyelmemet a jól működő dolgokra tudjam irányítani és hálát adjak értük!

Azt vettem észre, hogy ez a szokás hálásabbá tett, azóta elkezdtem sokkal tudatosabban arra fókuszálni, mi minden is az, amiért hálás vagyok aznap. Igyekszem, hogy ne csak üres felsorolása legyen mindannak, amim van, hanem valójában megjelenjen a hála a szívemben, ha a családomra, gyülekezetemre, munkámra, barátaimra, az élhető időjárási viszonyokra, a közbiztonságra, kényelemre, szabad vallásgyakorlásra, kreativitásra, hobbijaimra, anyagi javaimra, lehetőségeimre, egészségemre… gondolok.

Ma már kutatások is bizonyítják, hogy a hála érzése mennyire jó hatással van az egészségünkre, a hangulatunkra és a személyes kapcsolatainkra. Érdemes tehát gyakorolni minden nap. Imában hálát adhatunk Istennek, hisz minden Tőle, Általa és Érte van, de embertársaink felé is kifejezhetjük köszönetünket.

Szóljon a mai imaóránk a hálaadásról! Vegyünk számba, mennyi mindent is kaptunk, mink van, mennyi csoda vesz körül bennünket!

Uram, hálás vagyok kegyelmedért, hálás Jézusért,hogy elküldted Őt értünk, hogy általa örök életünk lehet, a gyermekeid lehetünk! Köszönöm, hogy nap mint nap a Te szereteted vesz körül Bennünket, és köszönöm, hogy testvéreket adtál mellénk!

Tóth-Vajda Zsófia

Avatar

Imasarok

Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle