firesz@firesz.sk

2018. november 25. – Jézussal a viharban

Időpont:
2018. nov. 25.


Kedves Imaharcos!

„Ekkor nagy szélvihar támadt, és a hullámok becsaptak a hajóba, úgyhogy az már kezdett megtelni. Ő pedig a hajó hátsó részében a vánkoson aludt. Ekkor felébresztették, és így szóltak hozzá: Mester, nem törődsz azzal, hogy elveszünk? Ő pedig felkelt, ráparancsolt a szélre, és azt mondta a tengernek: Hallgass el, némulj meg! És elült a vihar, és nagy csendesség lett.” Márk 4, 37-39

Érezted-e már valaha, hogy tombol a vihar? hogy, azt sem tudod mihez kezdj? hogy minden elveszni látszik, kilátástalan a helyzet, amikor azt érezted, itt nincs jó megoldás, valaminek vége lesz.

Hát én az elmúlt hetekben sok hasonlót éltem át, jó adag harag, düh, értetlenség, bizonytalanság is volt bennem. A problémák elhatalmasodni látszottak, az imáimra pedig nem jött felelet.

Talán valami hasonlót érezhettek a tanítványok is a süllyedő hajón a szélviharban, miközben Jézus nyugodtan aludt. DE Jézus ott volt, és pontosan tudta, hogy nem fognak elveszni, hogy a vihart le fogja csendesíteni!

Ugyan még nem ült el körülöttem teljesen a vihar, pár napja már újra tudok hinni és bízni az alvó Jézusban, hogy az Ő kezében biztonságban vagyok és át fogok jutni épségben a túlsó partra, nem kell aggódnom!

Imádkozzunk ma

• a viharokért, hogy Isten formálhasson általuk is bennünket, és a hitünket,

• hogy a nehéz időszakokban legyenek testvérek mellettünk, vagy vegyük észre, ki mellé tudunk támogatóan odaállni,

• hogy ne vigye el a figyelmünket az, ami kívül történik, hanem tudjunk teljes hittel Jézusra tekinteni!

Áldott csendességet!
T.V.Zsófi

Avatar

Imasarok

Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle