firesz@firesz.sk

2018. március 11. – Nemes harc

Időpont:
2018. márc. 11.


„Harcold meg a hit nemes harcát, ragadd meg az örök életet, amelyre elhívattál”
1 Tim 6:12

Drága IMAharcos testvérek,

jó hír, hogy a hótakaró ahogy Bence írta múlthéten „ami elfedi a búzát, mint valami takaró, amely védelmet, meleget és túlélést biztosít a növénynek”, végül elmúlik. Ez ad lehetőséget a növényeknek és virágoknak, hogy teljes pompában megmutatkozzanak. Erre vár mindenki a tél után. Látni a szépet, színeset, érezni az illatokat. Micsoda öröm, micsoda megújulás.

A mai csendességünkben éppen ezért BIZTATNI és BÁTORÍTANI szeretnék mindenkit. A jó hír után jön még egy jobb hír. Mégpedig, hogy mindenki, aki Krisztusban van, az a GYŐZTES oldalán áll. Nem marad az élete a hótakaró alatt, nem lesz vesztes, hanem győztes. Ezért sohase mondjunk le a győzelemről harcaink közben, vagy akár előtte! Mert a győzelem már MEGVAN. A kereszthalál óta. Krisztus az, aki részesít minket a győzelméből.

Egyre közelednek a vállalt szolgálataink időpontjai és mi egyre nagyobb harcban vagyunk. Mert a lelki szolgálat SZÜNTELEN harcot jelent. Harcot, nem önmagunkkal, nem az ellenségünkkel nem mások ellen, hanem MÁSOKÉRT. Mások üdvösségéért! Kész vagy rá??? Kész vagy harcolni másokért??? Aki igazán Krisztusban van az „belekényszerül” ebbe a harcba. Ha Jézushoz közel vagy, akkor az ellenséghez is közel vagy, és kénytelen vagy védekezni (Efézus 6:10-20). Az ősellenség ebben a harcban gyötörhet, kellemetlenkedhet, piszkálhat, elbuktathat, beszennyezhet, idegesíthet, becsaphat, de NINCS RAJTUNK HATALMA! Mert mi a GYŐZTES OLDALÁN ÁLLUNK.

Fontos viszont, hogy minden reggel odakérezkedjünk Jézushoz. Minden nap ügyeljünk arra, hogy ott maradjunk, mellette legyünk. Fontos, hogy minden este megvizsgáljuk, nem szakított-e, nem távolított-e el tőle valami. Akarjunk Jézus győztes jobbjához visszatérni.

Legyünk Jézus ÚTRA kész, HARCRA kész, MUNKÁRA kész, HASZNÁLHATÓ szolgái.
Imádkozó szívvel JUCA

Avatar

Imasarok

Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle