firesz@firesz.sk

2018. július 22. – Kőfal

Időpont:
2018. júl. 22.


Kedves Imaharcosok!

Egy korábbi írás, de a mai igéhez (Józsué 6.) pont aktuális!

Hatalmas magasságból néznek le rád a hideg falak. A kövek mozdulatlanul, ridegen állnak, s takarják az ígéret utcáit, te pedig némán megteszed az első lépéseket a fal körül. Még füledbe csengenek az ígéret szavai: „Lásd: kezedbe adtam…” Csendesen lépdelsz erőd teljében. Másodszorra lépteid reményt és bizalmat sugároznak azoknak, akik körülötted lépdelnek. Harmadszorra mintha magasabbnak tűnnének a kövek magaslatai. Hangodat továbbra se hallatod. Gondolataidban harcolod a rád váró harcokat a negyedik kerülés alkalmával. Szavak nem hagyják el ajkaidat, csak a szív védelmet kereső rezdülései hallatszanak. Ötödszörre már megpróbálják türelmedet a sötét, kemény falak. Siettetnéd a hatodik kört, de jól tudod, anélkül nem láthatod meg a hetedik hajnal erőt, békességet hirdető sugarait. Némán teszed meg lépéseidet a fal körül azon a hajnalon. Szíved hevesen ver, csak rovod a köröket, egyszer, kétszer… a feszültség minden porcikádban kiáltani próbál…

Egyszer csak a napokig tartó mély csendet kürtök hangja töri meg. A falakat remegtető győzelmi kürtök hangja. Szíved hatalmasat dobban, s nem hallgathatsz tovább…, torkod szakadtából kiáltasz! Szíved legmélyéből törnek fel az ígéret szavai…  „…nékünk adta az Úr…”

S a falak? A falak remegve, nagy robajjal hullnak lábaid elé… Az ígéret beteljesül, s te leoldod saruidat, mert tudod… szent ez a hely… az Úrnak szentelt.

Imádkozzunk a harcokért, a körbejárásokért, a türelemért, és a győzelem élő reménységéért! 

Szeretettel, Erzsébet

Avatar

Imasarok

Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle