firesz@firesz.sk

2018. február 18. – Szemmel tartod

Időpont:
2018. febr. 18.


Kedves Imaharcos!

"Uram, te megvizsgálsz és ismersz engem. Tudod, ha leülök vagy ha felállok, messziről is észreveszed szándékomat. Szemmel tartod járásomat és pihenésemet, gondod van minden utamra. Még nyelvemen sincs a szó, te már pontosan tudod, Uram. Minden oldalról körülfogtál, kezedet rajtam tartod. Csodálatos nekem ez a tudás, igen magas, nem tudom felfogni." 139.zsoltár

Van az osztályomban egy kisfiú, aki egy bizonyos eset óta, a kis árnyékom lett. Ha kimegyek az osztályteremből, hamarosan látom, ahogy a kis szőke fejét kidugja az ajtó mögül, és szemével végig követ. Akkor nyugszik meg, ha elérhető közel vagyok számára. Biztonságban érzi magát, ha jelenlétemmel, figyelmemmel szemmel tartom játékukat, tanulásukat.

Aztán vannak persze olyanok is, akik alig várják hogy a figyelő tekintetem alól kikerüljenek 🙂

Elgondolkodtatott, hogy mennyire másképp lehet az Atya "szemmel tartásában", "körülfogásában" élni. A biztonságot, oltalmat keresni Benne, vagy épp a menekülési utakat.

Imádkozzunk, hogy tudjunk teljes bizalommal ebbe a gondoskodó Atyai kézbe simulni akár úton járásról, akár pihenésről, akár küzdelmekről, vagy épp szívünk azon rezdüléseiről legyen szó, amelyek még nem is kaptak szavakat!

Szeretettel,
Erzsébet

u.i. Jövő héten, 2018.február 25-én (vasárnap) 24 órás IMALÁNCot tartunk. Köszönöm mindenkinek a válaszlevelet! Áldja meg Isten elköteleződéseteket az imára 🙂

Avatar

Imasarok

Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle