firesz@firesz.sk

2017. november 12. – A parton

Időpont:
2017. nov. 12.


Kedves Imaharcosok!

"Simon Péter így szólt hozzájuk: Elmegyek halászni. Ők erre ezt mondták: Mi is elmegyünk veled. Elindultak, és beszálltak a hajóba, de azon az éjszakán semmit sem fogtak. Amikor már reggel lett, megállt Jézus a parton, a tanítványok azonban nem tudták, hogy Jézus az. Jézus megkérdezte tőlük: Fiaim, nincs valami ennivalótok? Így válaszoltak neki: Nincs. Ő pedig ezt mondta nekik: Vessétek ki a hálót a hajó jobb oldalán, és találtok. Kivetették tehát, de kivonni már nem tudták a rengeteg hal miatt. Ekkor odaszólt Péterhez az a tanítvány, akit Jézus szeretett: Az Úr az!" János ev. 21,3-7

Vannak olyan helyzetek, amikből azt érezzük Isten kivonult. Mikor egy időre látszólag eltűnik. A látható jelenlét áldásai, megtapasztalásai után eltűnik a szemünk elől.

Mit teszünk ilyenkor?

A tanítványok újra halászni indultak. Visszatértek a régi elfoglaltságukhoz. Aztán történik valami. Jézus megmutatja nekik, hogy még halászni is csak Vele érdemes 🙂 És vacsorára hívja őket. Olyan gondos kézzel, szeretettel közelít feléjük, ami számomra nagyon megdöbbentő.

Tudatni akarja velünk, hogy a láthatatlan jelenlét mit sem veszít erejéből, hatalmából, irántunk való szeretetéből.

Mi mit kezdünk ezzel a láthatatlan jelenléttel? Felismerem-e a parton rám várakozó Jézust? Miről beszélgetnél Jézussal most ott a "parton vacsora közben"?

Áldott beszélgetést 🙂
Erzsébet

u.i. A következő héten 24 órás IMALÁNCot tartunk, 2017.november 19-én.

Avatar

Imasarok

Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle