firesz@firesz.sk

2017. június 11. - Hol a helyem?

Időpont:
2017. jún. 11.


Őrhelyemre állok, és megállok a bástyán, és vigyázok, hogy lássam, mit szól hozzám, és mit feleljek én panaszom dolgában. (Habakuk 2:1)

Fiatal pályaválasztókkal beszélgetve sokszor felmerül a kérdés, hogy „Hol a helyem?”vagy, hogy „Hogyan, honnan fogom tudni, hogy a helyemen vagyok, mik a jelei, milyen érzés, hogyan lehetek benne biztos, hogy ez az én utam?”.

Sokat töprengtem a kérdésen. Mit válaszoljak nekik? Tudom-e egyáltalán én is biztosan, hogy a helyemen vagyok, ahová helyezett az Úr, ahol látni szeretne.
Az eltelt egy évben nagyon sok változáson ment keresztül az életem. Veszteségek, csalódások, elengedett javak, amelyek kérdéseket, bizonytalanságot hagytak maguk után.

De mert Isten meghallgatja, aki hozzá kiált, a letisztult, megüresített pusztaságban, ahol végre nincsen senki, és semmi, ami elvonná szaváról a figyelmet: szól. És a helyemre állít. Kicsit máshogyan, máshova, mint elképzeltem, de úgy, ahogy, és ahol a legjobb.

Mert nem a helytől függ, nem a földrajzi léttől, nem az emberektől, akik közé kerülök, akikkel dolgozok, hanem attól, hogy Istent az őt megillető helyre engedem-e az életemben, az ő Szentlelke a helyén van-e bennem, a mindennapjaimban, a lelkemben. Hagyom-e, hogy dolgozzon bennem, merek-e teljes bizalommal lenni iránta, merem-e teljesen elengedni a gyeplőt. Mert akkor bárhol a helyemen tudok lenni, bárhol őrtorony, sőt, világítótorony lehetek, mindegy, hogy melyik tenger partján, ha a feladatomat betöltöm. Bárhol só lehetek, függetlenül attól, hogy milyen ételbe szórnak! J

- Imádkozzunk ma azért, hogy tudjunk mindenhol Isten kezében, nála otthon lenni, és minden körülmények között, általa, Őbenne a helyünkön lenni.
- Imádkozzunk azokért, akik nap, mint nap küzdenek, akár életüket is adva azért a helyért, feladatért, amit az Úr rendelt nekik.
- Imádkozzunk a fiatal generációért, a pályaválasztókért, hogy tudják a vezetést első sorban Istennél keresni, hogy megtalálják a hosszú távú céljukat. A leghosszabb, örökre szóló célt.

Sz.Eszter

Imakérés:
Imádkozzunk a LÉLEKzetvétel táborért (2017.július 5-8., Dömös), hogy hadd tudjunk megpihenni, feltöltődni, új lélegzetet venni az Úr jelenlétében 🙂

LÉLEKzetvétel 2017

Avatar

Imasarok

Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle