firesz@firesz.sk

2017. február 12. - Bátran megvallani

Időpont:
2017. febr. 12.


Kedves Testvérek!

Egy ismerősöm panaszkodott, hogy barátai társaságában milyen nehéz vállalni keresztyén hitét. Régi ismerősei a buddhizmushoz érzik magukat közel, bár ateistának vallják magukat. Amikor együtt vannak, és előjön ez a téma, mindig megmosolyogják, s végül nagy ellenkezés lesz a vége. Mit tegyen? - kérdezte. S valóban. Mit tehetünk egy olyan közegben, amiben megmosolyognak, kigúnyolnak, vagy provokálnak, ha megvalljuk Krisztust?

Pál előre figyelmezteti Timóteust: "Azt pedig tudd meg, hogy az utolsó időben nehéz napok jönnek. Az emberek ugyanis önzők... lesznek, ...istenkáromlók... kérlelhetetlenek, ...akik inkább az élvezeteket szeretik, mint az Istent." (2Tim 3, 2-3) Timóteusnak pedig ezzel előre számolnia kell. Igen ám, de ettől még nem könnyebb a nem hívőkkel való kapcsolatainkban elviselni az ellenszelet.

Ezért tanácsolja az apostol a fiatal tanítványának: "De te maradj meg abban, amit tanultál, és amiről megbizonyosodtál..." (2Tim 3, 14-17) Majd a Szentírást javasolja, ami bölccsé tehet minden helyzetben és felkészít minden jó cselekedetre. A teljes Írás arról a Jézusról tanúskodik, aki gúnyolóiért, az őt provokálókért, sőt, gyilkosaiért is imádkozott. Ez a bibliai szeretet. Ezzel felvértezve más elviselni az ellenszelet.

Imádkozzunk ma azokért a barátainkért, ismerőseinkért, rokonainkért, akik még nem ismerik Isten szeretetét, és önmagunkért is, hogy az Igével megedzve eléjük tudjuk élni Jézus szeretetét a necces helyzetekben is.

Molnár Árpád

Avatar

Imasarok

Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle