firesz@firesz.sk

2016. október 09. Honnan táplálkozik a Te hited?

Időpont:
2016. okt. 9.


Kedves Imaharcos!

Erre megkérdezte tőlük: „Hát ti kinek mondotok engem?” Simon Péter megszólalt, és így felelt: „Te vagy a Krisztus, az élő Isten Fia.” Jézus így válaszolt neki: „Boldog vagy, Simon, Jóna fia, mert nem test és vér fedte fel ezt előtted, hanem az én mennyei Atyám. Mt 16,15-17

Ki az az Isten, akit imádok? Ki az, akitől bátorítást várok a holnapomra? Ki az, akihez imádkozva bátorítást nyerek az ígéreteimre?

A biblia talán első megtérés története emlékeztet arra, hogy Jézus valóban az élő Isten fia. Micsoda kinyilatkoztatás volt ez Péter életében. Észrevetted, hogy Jézus ezután hívja őt Péternek? A rész így folytatódik: "Én pedig ezt mondom neked: Te Péter vagy, és én ezen a kősziklán építem fel egyházamat, és a pokol kapui sem fognak diadalmaskodni rajta."  Jézus már ezzel is kifejezi, hogy egy új élet kezdődik Péter számára. Itt Péter nem csak megértette kicsoda Jézus, hanem felfogott valami olyat, ami szinte felfoghatatlan. Ráébredt, hogy Jézus a várt Messiás, és ezt nem önerőből tette.

Emlékszel azokra a napokra, mikor Jézus személyesen érintett meg téged, arra a rácsodálkozásra Jézusban, ami átrendezte az életed? Ma miből meríted a hited? A rutinokból? Egy-egy bölcs bibliaelemzésből? Netán az egész megkopott emlék csupán? Hiszed, hogy Jézus ma is bemutatkozik ugyanolyan természetfeletti módon neked, mit először? Hiszed, hogy újra meg tudja mutatni, mit rendezz át az életedben?

Gyere és tegyük oda újra az életünket azzal az önmegadással Isten kezébe, ahol teret engedünk annak, hogy a Szentlelkén át újra bemutatkozzon nekünk! És indítsuk azzal a bátorítással a hetet, ahogy Jézus Pétert bátorította! 

Áldott imaalkalmat,

Dávid
Avatar

Imasarok

Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle