firesz@firesz.sk

2016. október 02. - Mi maradna?

Időpont:
2016. okt. 2.


Kedves Imaharcosok!

Milyen jó hálát adni az ÚRnak, és zengeni neved dicséretét, ó, Felséges.” Zsoltárok, 92:2 

Nemrég Magyarországra látogatott Nick Vujicic, akinek egyik előadására én is eljutottam. Rengetegen voltunk, mégis azt éreztem, mintha csak hozzám intézné a szavait. Volt ott sírás és nevetés egyaránt. Több minden helyeződött a szívemre azon az estén. Az egyik az, hogy tanuljunk meg hálát adni azért, amink van, és ne siránkozzunk azért, amink nincs, vagy éppen lehetne.

Bizony, hajlamosak vagyunk elfelejtkezni arról, hogy hálát adjunk. Talán azért, mert sok mindent magától értetődőnek veszünk, és nem látjuk meg minden napban a csodát?

A nyáron az egyik lelkésznő azt kérte, hogy gondolkozzunk el azon, mi maradna másnap reggelre, ha az éjjel eltűnne minden, amiért nem adtunk hálát? Gondolkozzunk el ezen egy picit…  

Elképzelhető, hogy többször hangzik el a szánkról az a szó, hogy „kérlek”, mint a „köszönöm”? Ha igen, itt az ideje változtatni:  

Imádkozzunk azért, hogy tudjunk hálát adni minden körülmények között! Imádkozzunk, hogy lássuk meg minden napban a csodát, a szépet! Köszönjük meg, hogy ilyen fantasztikus a mi Urunk, hiszen elhalmoz csodáival, áldásaival, szeretetével!  Adjunk hálát mindenért, amink van!

Barbi

IMAKÉRÉS:
Szeptember 30/október 1-jén kerül megrendezésre Nagymegyeren a Virrasztás. Imában hordozzuk az alkalmat, annak vezetőit, szolgálóit! Az Úr adjon kész szívet az üzenet meghallására, lábainál való megállásra, megpihenésre! 

Avatar

Imasarok

Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle