firesz@firesz.sk

2016. november 13. - Veletek vagyok...

Időpont:
2016. nov. 13.


„ …én veletek vagyok minden napon a világ végezetéig." Máté 28:20

Azelőtt még nem jártam kórházi geriátria osztályon, nemrég viszont alkalmam nyílt megtapasztalni. Egy kedves barátnőm nagymamája került oda, akkor már nagyon beteg állapotában. Amikor kísértem be őt látogatni, mindketten tudtuk, valószínűtlen, hogy a nagyija még felgyógyul, éppen ezért szerettünk volna még vele lenni, megszeretgetni, de nem igazán tudtuk, mi vár ránk... s ott, az emberi élet közelgő végső stádiumát látva, meglepő volt, hogy érezhetően eltöltött a békesség. Ez a belsőleg hallott ének is erősítette ezt:
Nem éltem még e föld színén: te értem megszülettél,
Még rólad mit sem tudtam én: tulajdonoddá tettél;
Még meg sem formált szent kezed, Már elválasztál engemet,
Hogy társam légy e földön.

Amikor azonban az erős szélre figyelt, megijedt, és amint süllyedni kezdett, felkiáltott: „URam, ments meg!" Jézus azonnal kinyújtotta a kezét, megragadta őt, és ezt mondta neki: "Kicsinyhitű, miért kételkedtél?" Máté 14:30,31
Az imatémára való felkérést a múlt héten visszautasítottam. Elég elfoglaltságom volt ahhoz, hogy ráfoghassam :), de már akkor is tudtam, igazából azért, mert úgy éreztem, épp nem olyan állapotban vagyok, hogy tudnék bárkit is lelkesíteni, s ezért nem szeretnék megnyílni. De azt hiszem, ezzel nem csak én vagyok így néha. S ha nem, akkor segít az bárkinek, ha titkolom? Ha a sok mindennapi teendő, a szürke hétköznapok, ha nem is bántó, de közömbös, szeretetlen emberek elfárasztanak, ha mindig csak Te adsz és nincs viszonzás, ha nehéznek érzed…tudd Testvérem, nem vagy egyedül! Ne ijesszen meg az elgyengülés, térj meg - vissza naponta, merd rábízni érzéseidet, magadat Megváltónkra. Ő ismer minket!
„Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve..." Máté 11:28

Köszönöm Uram, hogy mindig kész vagy meghallgatni és hogy szeretsz minden állapotomban. Szerettél már magzatként is, kisgyerekként, lázadó kamaszként, felnőttként és egyszer majd betegen, idősen is. Köszönöm, hogy tudhatom ezt! Köszönöm, hogy a Tőled kapott békesség mindenre elegendő!

Kérlek imádkozz ezen a héten konkrétan olyan valakiért is, aki most eszedbe jut,
· aki egyedül él

· aki betegséggel küzd

· aki szeretett személyt gyászol

· akinek szétesőben a családja

Imáinknak nagy ereje van, de kellesz hozzá!
Szeretettel, Cs. Ildikó

Avatar

Imasarok

Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle